Tiuri maakt van een cadeautje weer een cadeautje

12 mei 2020

Een mooi voorbeeld van elkaar helpen in Amersfoort-Noord. Elke donderdag maken de bewoners van locatie Tiuri armbandjes. Ze gebruiken daarbij armbandjes en bedels die coördinerend begeleider Marlou Kooijman heeft meegenomen. 

Marlou kreeg die bedels en armbandjes van haar buurvrouw, Gul Dolap. Gul startte ruim een jaar geleden in de Amersfoortse wijk Nieuwland de interculturele dagopvang voor senioren ‘Beytna’. Van een vriendin kreeg Gul de armbandjes en bedels, om er ‘iets goeds mee te doen’. Gul wil de armbandjes schenken aan de medewerkers van de afdelingen IC en spoedeisende hulp van het Meander Medisch Centrum.

Voor de cliënten van Tiuri is het maken van de armbandjes een cadeautje. Nu de dagbesteding is gesloten en zij op de groep dagbesteding doen, is het fijn om zo’n fijne bezigheid te hebben. Ze vinden het geweldig om te doen en hebben nog andere soorten armbanden gekregen. In mum van tijd hebben ze al tachtig armbandjes gemaakt. 

${carousel}