WoonMere

WoonMere is een ouderinitiatief in Almere Poort waar 16 jong volwassenen met een lichamelijke of meervoudige beperking zo zelfstandig mogelijk wonen.

WoonMere is een ouderinitiatief in Almere Poort waar 16 jong volwassenen met een lichamelijke of meervoudige beperking zo zelfstandig mogelijk wonen. Zij huren de appartementen van woningcorporatie de Alliantie. Deskundige medewerkers van Amerpoort leveren zorg aan de bewoners.

In september 2010 opende dit ouderinitiatief, gelegen in de wijk Almere Poort, officieel haar deuren. WoonMere heeft 16 appartementen op de eerste en tweede verdieping van het 4 verdiepingen tellende complex. De appartementen zijn 70 tot 80 vierkante meter en voorzien van allerhande technische snufjes die de bewoners in staat stellen om zo zelfstandig mogelijk te leven. Zo zijn er hulpmiddelen voor het op afstand bedienen van apparaten en verlichting en het op afstand openen en sluiten van bijvoorbeeld ramen, deuren en gordijnen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig met ’s nachts een wakkere nachtdienst. Zij geven zorg en ondersteuning aan de cliënten.

Ligging

WoonMere ligt aan de Europalaan in Almere. Daar zijn winkels, (kleinschalige) bedrijven en kantoren, kleine horecaondernemingen en ateliers. Er is een supermarkt in de buurt, diverse kinder- en jeugdvoorzieningen. Het gezondheidscentrum, huisarts en NS-station zijn op loopafstand.

Meer informatie

www.woonmere.nl 
info@woonmere.nl

 

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau