Mierikswortelstraat 110 (Parkwijk)

Parkwijk is een woonvoorziening voor gezinnen waarvan de ouders een licht verstandelijke beperking hebben.

Parkwijk is een woonvoorziening voor gezinnen waarvan de ouders een licht verstandelijke beperking hebben. Kunnen de gezinnen zelfstandig met ambulante begeleiding wonen, dan stromen zij door naar een andere locatie. Parkwijk is te vinden in Leidsche Rijn in Utrecht.

Parkwijk bestaat uit 6 woonhuizen met 12 appartementen. Elk gezin heeft een appartement met eigen ingang, woonkamer, keuken en 2 slaapkamers. De 6 benedenwoningen hebben een binnenplaats. In elk appartement woont 1 gezin. Daarnaast omvat Parkwijk een woning waarvan de bovenverdieping gebruikt wordt door de begeleiding. Op de benedenverdieping voeren we gesprekken met gezinnen en hun netwerk, spelen we met de kinderen of lunchen we gezamenlijk op indicatie.

In Parkwijk zijn 24 uur per dag deskundige gezinscoaches aanwezig. Zij ondersteunen het gezin bij:
• de opvoeding van hun kind(eren);
• persoonlijke problemen van de ouder;
• het onderhouden van relaties met familie en vrienden;
• de huishouding en administratie;
• contact met instanties;
• het plannen van de dag;
• het vinden van werk.
Hoewel de ondersteuning zich richt op het gezin, is er ook veel dynamiek en interactie tussen de Parkwijk-cliënten.

Ligging

Parkwijk  ligt aan een rustige, groenrijke straat op loopafstand van een winkelcentrum. Op loopafstand bevinden zich onder meer ook het NS- en busstation. Met de auto en met het openbaar vervoer is Parkwijk uitstekend bereikbaar. Er is veel parkeergelegenheid in de buurt.

Meer hulp op maat voor tiener- en jonge moeders

In de provincie Utrecht biedt Amerpoort samen met verschillende organisaties behandeling en begeleiding aan jonge (aanstaande) moeders met een hulpvraag. Ieder met een eigen specialisme. Door de onderlinge samenwerking is er voor tienermoeders een compleet en aanvullend aanbod beschikbaar. 

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau