Textielatelier PastZo

Creatieve dagbesteding in Soest waar cliënten de ruimte krijgen om mee te denken.

In textielatelier PastZo in Soest maken jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking cadeaus en producten van textiel. Van allerlei soorten stof worden producten van hoge kwaliteit gemaakt, zoals kraamcadeaus, wijnzakken, schorten en tassen. Deze producten worden verkocht aan zowel particulieren als bedrijven. 

PastZo is een creatieve, gezellige dagbestedingsplek waar cliënten de ruimte krijgen om mee te denken. De cliënten zijn in het textielatelier onder andere bezig met spelden en rijgen, knippen en werken met de naai- of lockmachine. Met een borduurmachine borduren zij namen en figuren op producten. Stapsgewijs leren zij zo nieuwe praktische vaardigheden.

De cliënten weten zoveel mogelijk zelf hoe hun dagprogramma eruit ziet. Roosters met pictogrammen, woorden en plaatjes ondersteunen hen hierbij. De cliënten helpen ook bij de verkoop en het inpakken van de producten. Het werk is gevarieerd en in de pauzes is er tijd om samen iets leuks te doen.

Cliënten leren bij PastZo ook vaardigheden die je nodig hebt als je werkt, zoals op tijd komen, overleggen, omgaan met mensen, verantwoordelijkheid voor je werk en samenwerken. Iedereen krijgt de ruimte om binnen zijn mogelijkheden verder te groeien. Samen met de cliënten bespreken we wat zij belangrijk vinden, wat de verwachtingen zijn en hoe we daar invulling aan kunnen geven.

Openingstijden dagbesteding

Maandag tot en met vrijdag van 09.00-15.00 uur.

Interview

‘Het rollen van doeken vind ik de leukste taak’
Devin de Graaf is 20 jaar en doet nu anderhalf jaar dagbesteding bij PastZo. Ze vertelt over haar werk bij het textielatelier (pdf).

Ligging

PastZo bevindt zich in de Ambachtshal aan de Koningsweg in Soest; een plek voor ambacht, beleving en creatie. In het gebouw zijn meerdere ambachtelijke bedrijven gevestigd, waaronder ook De Punt, de Kaarsenmakerij van Amerpoort. Het gebouw is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau