De Open Poort

De Open Poort is een oecumenische geloofsgemeenschap, waar iedereen welkom is.

De Open Poort is sinds 21 oktober 2007 een oecumenische geloofsgemeenschap voor iedereen. Mensen met een verstandelijke beperking, hun familie, vrienden, bekenden, gezinnen met jonge kinderen; iedereen is welkom. De Open Poort is een plek waar we samen vieren, zingen en elkaar ontmoeten.

Wat geloven we?

Bij De Open Poort zoeken we het geloof dat we met elkaar delen. We geloven dat mensen van elkaar verschillen, maar dat voor God alle mensen gelijk zijn. Lees meer over wat wij geloven (pdf) of lees de geloofsbelijdenis (pdf), geschreven door abt Ton Baeten.

Vieringen

Elke zondag is er een viering in het Cultureel Centrum op locatie Nieuwenoord. Daarnaast zijn er regelmatig sfeervieringen, met extra aandacht voor alle zintuigen. De vieringen beginnen om 10.30 uur en zijn voor iedereen toegankelijk. Download het roosterboekje 2024.

Onze grote groep actieve vrijwilligers zorgt dat leden met een verstandelijke beperking de vieringen en andere activiteiten kunnen meebeleven.
 

Elke zondag om 10.30 uur kun je de viering via een live stream volgen.

Daarnaast kun je via deze afspeellijst de voorgaande opnames van De Open Poort bekijken. 

 

Lid worden

Iedereen die dat wil, kan lid worden van De Open Poort. Het lidmaatschap kost €5 per maand. Leden ontvangen korting op deelname aan activiteiten van De Open Poort. U kunt zich inschrijven via het pastoraat.

Donateur worden

Donateurs ondersteunen de geloofsgemeenschap met een financiële bijdrage van minimaal €20 per jaar. Wilt u ook donateur worden? Neem dan contact op met het pastoraat. De Open Poort ontvangt daarnaast ondersteuning van Amerpoort en zoekt ondertussen ook nog naar andere inkomsten.

Bewonerskoor

De Open Poort heeft een bewonerskoor dat elke maandagavond tussen 18.30 en 19.15 uur bijeenkomt in het Cultureel Centrum in Baarn.

Pastorale groepen

De Open Poort heeft een pastorale gespreksgroep en een pastorale ontmoetingsgroep. In de gespreksgroep praten we samen over het geloof en het leven, de kerk en de Bijbel. Ook is er muziek en veel plezier. In de ontmoetingsgroep kun je komen luisteren naar verhalen die met de Bijbel en de kerk te maken hebben en dus ook met onszelf. Neem voor meer informatie of inschrijven contact op met het pastoraat.

Uitvaarten

De Open Poort verzorgt ook uitvaarten voor iedereen die dat wenst. Als geloofsgemeenschap willen we onze overledenen op hun eigen wijze naar hun laatste rustplaats brengen. Minstens 1 keer per jaar herdenken we de overledenen.

Geschiedenis

Amerpoort, met name de locatie Nieuwenoord in Baarn, is van oorsprong een rooms-katholieke instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ruim 50 jaar geleden begonnen de zusters van de Heilige Jozef hier hun werk. In 1986 gingen zij terug naar Heerlen, de cliënten bleven in Baarn. Amerpoort ging door met de vieringen, ontmoetingsgroepen en andere activiteiten rond het geloof. In 2007 richtte Amerpoort De Open Poort op.

Contactgegevens pastoraat

Nieuwenoordlaan 12
3744 PA Baarn
Telefoonnummer (035) 647 52 32 
E-mailadres pastoraat@amerpoort.nl

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau