MultiMediaStation Hilversum

Werken met video, geluid, muziek, fotografie, tekst en… met jouw eigen verhaal.

Algemeen

Bij Multimediastation maak je met jouw ideeën en talent allerlei producties in beeld en geluid. Dagbesteding Multimediastation zit in Hilversum en Amersfoort.

Het team

Bij Multimediastation komen jonge mensen met een licht verstandelijke beperking of grote afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is bezig met zijn of haar talent. Bijvoorbeeld rappen, schrijven, tekenen, fotografie, filmpjes monteren of muziek maken. Soms werk je in groepjes en soms alleen. De begeleiders helpen je met de techniek. Ook helpen ze je om te ontdekken waar jij goed in bent. 

Wat bieden wij?

Jij hebt de ideeën, het Multimediastation heeft de kennis en de apparatuur om jou te helpen je idee vorm te geven. Zo verfilm je bijvoorbeeld je eigen verhaal. Of je maakt een animatie. Je kunt je eigen songs of raps schrijven en opnemen. Of je neemt bijvoorbeeld dancebeats op, waarmee je vervolgens een videoclip maakt. Op ons YouTubekanaal zie je wat andere deelnemers aan Multimediastation hebben gemaakt.  Tijdens de coronacrisis maakten we samen vanuit huis de clip Het is stil op straat.

In 2019 hebben we samen een korte speelfilm gemaakt, Riet.

De werkplek

Multimediastation Hilversum is 10 minuten lopen vanaf station Hilversum. Je komt zelfstandig met de fiets, de trein, de bus of lopend.  Allerlei materialen zijn aanwezig. Zo hebben we geluidsapparatuur, camera’s, computers om filmpjes te monteren, belichting en een groene wand. Je hoeft dus niet zelf allerlei apparatuur te hebben. In onze lokalen gebeurt van alles tegelijk; de één is aan het filmen, de ander is een decorstuk aan het timmeren, weer een ander bespeelt bijvoorbeeld een oude synthesizer. 

Jouw ontwikkeling

Het is fijn als je kunt lezen en schrijven. Zo kun je gemakkelijker je weg vinden in de apps waarmee we werken om bijvoorbeeld van je verhaal een script te maken. Al doende leert je te werken met allerlei apparatuur en programma’s rondom beeld en geluid. Ook leer je hoe je je eigen idee uitwerkt tot een kunstproject. Door verschillende dingen uit te proberen, ontdek je wat bij je past. Door samen te werken met de andere deelnemers leer je elkaars kwaliteiten kennen en waarderen.  

Meer weten?

Kom gerust eens kijken of Multimediastation iets voor je is en welke locatie het beste bij je past. Over het algemeen is het werk in Hilversum iets ingewikkelder dan in Amersfoort. Bel of mail ons om een afspraak te maken. E-mail: e.vanmaanen@amerpoort.nl (Ella van Maanen) of r.manuputty@amerpoort.nl (Ruloff Manuputty). of telefoon 06 5115 6113.

Multimediastation is een dagbesteding. Om te kunnen meedoen moet je (bijna) 18 zijn en een indicatie (WLZ) of beschikking (WMO) voor dagbesteding hebben. Aanmeldingen voor dagbesteding gaan via het Klantbureau van Amerpoort, telefoon 035 647 52 52 of klantbureau@amerpoort.nl.

Woensdag Muziekdag

Heb je teksten en muziek in je hoofd en heb je de behoefte die uit te werken tot een stuk muziek een lied of een rap? Heb je zelf niet de juiste apparatuur of kennis? Kom werken aan jouw muziek op de MMSMuziekdag. 

Want het is elke woensdag muziekdag bij het Multimediastation!

Op de MMS-Muziekdag werkt je aan je eigen song, rap of instrumentale muziek. Zo kun je jouw ideeën omzetten in je eigen nummer of muziekstuk dat je thuis en aan de hele wereld kunt laten horen. Misschien maak je wel muziek voor bij je eigen films. Misschien ontstaat er een samenwerking tussen jou en een collega. Dat is helemaal aan jou!

Workshop

Soms gaan we gezamenlijk een workshop doen. Dat gaat over van alles wat met het produceren van muziek te maken heeft. En over alles waar jij op muziekgebied vragen over hebt.

Muziek maken

Ook zullen we regelmatig samen muziek maken. Omdat het leuk is. En omdat je meteen zo wat leert over ritme, akkoorden, melodieën en samenspel. We zullen ook aan de slag gaan met het maken van eigen geluiden (‘sound design’). We knippen bijvoorbeeld alledaagse geluiden in stukjes en deze samples kun je in je muziek verwerken.

Techniek en mixen

Op het gebied van de techniek van het af-mixen valt op de MMS-Muziekdag een hoop te ontdekken en te leren. We werken met Apple computers. We hebben de computers, de programma’s en ook de randapparatuur om je muziek op te nemen, te monteren en te mixen. Klinkt ingewikkeld? Door aan je muziek te werken bij ons, leer je er als vanzelf mee om gaan.

Geen muzikant?

Een instrument kunnen bespelen, kunnen zingen en/of rappen is handig, maar niet persé nodig. Er zijn bij ons veel mogelijkheden om de muziek die jij in je hebt te laten klinken! En al geven we geen muziekles, we kunnen je wel helpen ontdekken wat voor jou de beste manier van werken is en gaan we lekker veel uitproberen. Ook met je stem als je dat wilt..

Muziek produceren kost tijd. Een schilderij of een boek maak je meestal ook niet in één dag. Bij de MultiMediaMuziekdag gaat het om het plezier te werken aan je muziek zonder dat het gelijk een hit Hoeft te worden.

Iets voor jou?

  • Is je enthousiasme voor het maken van muziek niet stuk te krijgen? ;-)
  • Heb je de diepe wens om eigen muziek te bedenken, te maken en op te nemen, of ben je er al mee bezig?
  • Kun je zelfstandig werken zonder 1 op 1 begeleiding?
  • Kun je meedoen met groepsactiviteiten en workshops?
  • Kun zelfstandig naar het MultiMediaStation komen?
  • Ben je niet afhankelijk van begeleiding op gebied van ADL?
  • Heb je een indicatie dagbesteding?

Ga bij ons aan de slag en ontdek wat er allemaal mogelijk is voor jou op de MMS-Muziekdag.

Meer weten?

Wil je meer informatie, of een keer komen kijken? Stuur dan een mailtje naar: r.manuputty@amerpoort.nl of bel met: MultiMediaStation Hilversum 06 ~ 51 15 61 13.

 

Routeplanner