Kringloop HowBazar

Een leuke dagbestedingsplek als je graag klanten wilt helpen, of juist rustig in het magazijn wilt klussen. Of allebei.

Voor wie

Lijkt het jou leuk om in een kringloop te werken? Wil jij er samen met jouw collega’s ervoor zorgen dat de kringloop er netjes uit ziet? En vind jij het leuk om spulletjes op te knappen? En natuurlijk met klanten contact te hebben? Dan is Kringloop HowBazar misschien wel iets voor jou. 

Binnen de kringloop werken nu ongeveer 12 cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking. We hebben 3 verschillende groepen; het verkooppunt, de reparatiegroep en de sorteer- en schoonmaakgroep. Wij bieden jou de kans om verschillende werkzaamheden uit te gaan voeren. Zowel in de winkel zelf als wat rustiger ‘achter de schermen’. 

Het werk

Elke dag is anders. De ene dag werk je in een ruimte achter de verkoopruimte, en de andere dag help je klanten. We weten niet van te voren hoeveel klanten erlangs komen.  Jouw werk bestaat uit allerlei verschillende taken.

Als je in de verkoopruimte staat kun je spullen en kleding sorteren, spulletjes prijzen, klanten helpen. Ook kan je misschien achter de kassa het geld wisselen of pinbetalingen doen en de cadeautjes inpakken. 

Binnen de reparatiegroep help je bij het aannemen van spullen. Je gooit onbruikbare spullen weg, je brengt de kleine spullen naar het sorteerteam en je repareert of knapt spullen op. 

Bij de sorteer- en schoonmaakgroep bestaan je werkzaamheden uit: de binnengekomen kleding wassen, spullen schoonmaken, schoenen poetsen, knopen aannaaien, sieraden herstellen. Ook kijk je of het product compleet is.

De werkplek

Als je graag in de verkoop wilt werken, is het belangrijk dat je tegen drukte kan. Je ziet dan veel klanten die komen binnenlopen op een dag. Het kan rumoerig zijn. Als je hier niet zo goed tegen kunt, maar wel graag wilt werken in de kringloop dan kan de sorteer- en schoonmaakgroep of reparatiegroep wat voor je zijn. Dit is ‘achter de schermen’, dus heb je niet te maken met klanten. Hierdoor is het voor jou wat rustiger.  Kringloop HowBazar zit met andere dagbestedingsgroepen in het gebouw van HowBazar (De Wissel).

Jouw ontwikkeling

Door het werk leer je allerlei verschillende praktische vaardigheden. Ook ontwikkel je jouw sociale vaardigheden, zoals samenwerken, delen en om hulp vragen. Samen met jouw begeleiders zorgen we ervoor dat jij zoveel mogelijk wordt uitgedaagd. Dit doen we te werken met Mijn leer- en werkmap. Deze map is er om jouw talenten te ontdekken, in te zetten en te ontwikkelen.

Meer weten?

Kom gerust een keer een kijkje nemen. Bel wel even om een afspraak te maken. Het Klantbureau van Amerpoort weet of er plek is bij deze dagbesteding. 

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau