Arbeidsgroep De Elleboog: zeepmakerij

In de zeepmakerij van dagbesteding De Elleboog maak je allerlei mooie producten. En niet alleen van zeep. 

Voor wie

Werk je graag met je handen? En kan je netjes werken? Dan is dagbesteding bij de zeepmakerij van Pastorie de Elleboog misschien iets voor jou. In de zeepmakerij werken ongeveer 12 jongeren en volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Iedereen werkt in zijn eigen tempo. We passen het werk aan wat jij al kan of wat je wilt leren. 

Het werk

Een deel van het werk bestaat uit het maken van zeep. Meestal doe je dat samen met een begeleider. Bij het bedienen van de zeepmachine moet je heel schoon en netjes kunnen werken. We maken zeep in allerlei kleuren en vormen. Ook maken we mooie dingen van andere materialen. Zoals kaarten van geschept papier, bakjes van speksteen of houten tekstborden. We zijn met z’n allen heel trots op het resultaat! We verkopen de producten aan winkels, in ons eigen verkooppunt of op markten in Amersfoort en omgeving. 

De werkplek

Pastorie de Elleboog biedt een veilige en vertrouwde werkomgeving, midden in Amersfoort. De zeepmakerij is op de eerste verdieping. Je werkt in je eigen groep. Maar je doet ook activiteiten met deelnemers aan de andere groepen. En je ontmoet regelmatig mensen die als klant spullen komen kopen of ophalen. Naast het werk nemen we tijd om te wandelen, te sporten of sociale vaardigheden te oefenen.

Jouw ontwikkeling

In Pastorie de Elleboog hebben we veel verschillende activiteiten. Daardoor kun je allerlei dingen uitproberen en oefenen. Wil je leren koekjes bakken? Of leren hoe je met klanten omgaat? Of mooie dingen leren maken? Dat kan allemaal. Ook besteden we veel aandacht aan sport, bewegen en gezond eten. 

Informatie voor klanten

De zeepproducten verkopen we via verschillende verkooppunten. Ook werken we op bestelling van particulieren en bedrijven. Omdat we continu zoeken naar vernieuwing, kunnen we steeds weer andere bijzondere producten maken en nieuwe activiteiten ondernemen.

Wilt u meer weten? Neem contact op via Zeepmakerij-elleboog@amerpoort.nl

 

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau