Salon de Elleboog

Mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking verkopen cadeautjes, kunstwerken en serveren binnenkort koffie met lekkers. 

Voor wie

Dagbesteding bij Salon De Elleboog biedt een afwisselende dagbestedingsplek voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Het is een geschikte plek  voor mensen die met verschillende soorten werk en willen kennismaken en nieuwe dingen willen leren. Er werken ongeveer 8 cliënten per dag. 

Het werk

Het team van cliënten, begeleiders en vrijwilligers houdt de winkel draaiende. Het werk is afwisselend. Je kunt creatieve activiteiten doen en zorgen dat de winkel er piekfijn uitziet. Ook kan je bijvoorbeeld klanten helpen en de kassa bedienen. De Salon is in januari 2021 verhuisd van Jans Pakhuys aan de Grote Jansstraat naar Pastorie De Elleboog aan de Langegracht. We verkopen bijzondere cadeaus, zoals kaarsen, sieraden, speelgoed en kaarten. Veel producten zijn gemaakt door cliënten van Amerpoort. 

De werkplek

Pastorie De Elleboog ligt in de binnenstad van Amersfoort. De enorme afbeelding op het plafond van de Salon vertelt het verhaal van Pastorie de Elleboog als huis van kunst en ambacht. De Salon zit op de begane grond, vlak bij de hoofdingang. Doordat Pastorie De Elleboog verschillende groepen dagbesteding biedt, kun je gemakkelijk samenwerken, een praatje maken of samen meedoen met beweegactiviteiten. 

Jouw ontwikkeling

Door de grote variatie aan taken kan je werk doen dat goed bij jou past. Iedere cliënt heeft een persoonlijk plan. Sommige activiteiten doe je alleen, andere juist in een groep. Omdat je ook klanten helpt, is het belangrijk dat je vriendelijk bent en er verzorgd uitziet. Als je hier dagbesteding wilt doen, kom je eerst 3 maanden op proef. Je werkt samen met andere cliënten, vrijwilligers en krijgt ondersteuning van de begeleiders. 

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op.

Klik hier voor meer informatie over alle dagbestedingsgroepen van Pastorie de Elleboog.
Op zoek naar een bijzonder cadeautje? Kijk dan op de pagina Informatie voor klanten en vrienden.
 

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau