Dagbestedingsgroep De Stuifberg

De Stuifberg in Amersfoort is een gevarieerde dagbestedingsgroep voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.

De Stuifberg in Amersfoort is een gevarieerde dagbestedingsgroep voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking. Vaak hebben zij een ziektebeeld met chronische achteruitgang zoals dementie. Daarnaast bieden we dagbesteding aan een aantal LVB-cliënten die onder begeleiding een stukje dienstverlening bieden aan de andere deelnemers en EMB-cliënten die hoofdzakelijk activiteiten doen rondom tast, ruiken, zien en beleven (sensopathische activiteiten).

Rustmomenten en actieve momenten wisselen elkaar af. Het tempo bepaalt een cliënt zelf en kan iedere dag anders zijn. Ook de invulling van de dag hangt af van de persoonlijke interesses en mogelijkheden van een cliënt. De activiteiten prikkelen de cliënten, zodat ze actief en betrokken blijven. Denk aan creatieve activiteiten, sociaal contact, huishoudelijke klussen, bak en kook activiteiten, sport en spel.

We werken vaak met thema’s en projecten bijvoorbeeld: seizoenen, feestdagen, muziek, verjaardagen. We proberen een gevarieerd en passend weekprogramma aan te beiden.

Het team van de dagbesteding werkt nauw samen met de woonbegeleiders van de nabijgelegen woningen op de Hoenderberg.

We hebben ons eigen dagbesteding lokaal op Hoenderberg 45 en daarnaast geven we dagbesteding op Hoenderberg 23 (eetruimte van HB 21 & 23)

Ligging

Dagbestedingsgroep De Stuifberg ligt in Vathorst in Amersfoort, naast de woningen van De Stuifberg. Het gebouw is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. De eerste etage van het gebouw is bereikbaar met een trap of lift. Het sanitair is ingericht op mensen die minder mobiel zijn of gebruik maken van een rolstoel.

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau