Dagbestedingsgroep De Stuifberg

De Dagbestedinggroep van De Stuifberg in Amersfoort is een gevarieerde dagbestedingsgroep voor ouderwordende mensen met een verstandelijke beperking.

De Stuifberg in Amersfoort is een gevarieerde dagbestedingsgroep voor ouderwordende mensen met een verstandelijke beperking. Vaak hebben zij een ziektebeeld met chronische achteruitgang. Daarnaast komen hier cliënten die extra ondersteuning krijgen om hun energiehuishouding in balans te houden, bijvoorbeeld jongvolwassenen met een meervoudige beperking. Rustmomenten en actieve momenten wisselen elkaar af.

Het tempo bepaalt een cliënt zelf en kan iedere dag anders zijn. Ook de invulling van de dag hangt af van de persoonlijke interesses en mogelijkheden van een cliënt. De activiteiten prikkelen de cliënten, zodat ze actief en betrokken blijven. Denk aan arbeidsmatig werk, sociaal contact, huishoudelijke klussen doen of activiteiten rondom tast, ruiken, zien en beleven.

De begeleiders letten goed op of een cliënt moe is of overprikkeld raakt. Een cliënt kan dan uitrusten in de prikkelarme ontspanningsruimte. De begeleider schat vervolgens weer in of de cliënt weer toe is aan een activiteit.

Het team van de dagbesteding werkt nauw samen met de begeleiders van de nabijgelegen woningen op Hoenderberg 21, 23 en 25. Sommige teamleden werken bij de dagbesteding en in de woningen. Daardoor is de sfeer veilig en vertrouwd en kunnen we de ondersteuning goed afstemmen op de persoonlijke vraag van een cliënt.

We vinden het belangrijk dat de cliënten contact hebben met buurtgenoten en andere Amersfoorters. We organiseren daarom een buurtfeest en buurtgenoten kunnen bij ons hun verjaardag vieren. Deze activiteiten organiseren we vaak samen met de verwanten van de cliënten, waar we veel mee samenwerken.

Ligging

Dagbestedingsgroep De Stuifberg ligt in Vathorst in Amersfoort, naast de woningen van De Stuifberg. Het gebouw is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. De eerste etage van het gebouw is bereikbaar met een trap of lift. Het sanitair is ingericht op mensen die minder mobiel zijn of gebruik maken van een rolstoel.

 

Routeplanner