Hoenderberg 21, 23 en 25

Hoenderberg is een woonlocatie voor ouderwordende cliënten en jongvolwassenen. Hoenderberg ligt in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst.

Hoenderberg 21,23 & 25 bestaat uit 3 aaneengeschakelde woningen: 21-23 is gericht op ouder wordende cliënten en Hoenderberg 25 op EMB.

De begeleiders van Hoenderberg 21-23 gaan uit van de vraag, de geschiedenis en de emotionele leeftijd van de individuele cliënt en passen daar de begeleidingsstijl op aan. De bewoners gaan als gevolg van veroudering psychisch en/of lichamelijk achteruit. Begeleiders kijken bij iedere cliënt welke mogelijkheden er nog zijn en – zonder dat er sprake is van moeten – welke ontwikkelingen de cliënt mogelijk nog kan maken.

Het doel is om een veilig en prettig thuis te creëren waar cliënten zichzelf mogen zijn. De begeleiders zijn gespecialiseerd in verpleegzorg en palliatieve zorg. Uiteraard werken de begeleiders daarin samen met andere disciplines, deskundigen en verwanten. Gezelligheid en warme zorg staan centraal op onze woning.

Op Hoenderberg 25 wonen 6 lieve enthousiaste mensen die allemaal intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. Het team heeft nauw contact met familieleden en betrekt de verwanten bij de dagelijkse zorg, dit zorgt voor een gemoedelijke en warme sfeer. Er wordt continue gekeken naar de behoefte en zorgvraag van de cliënten en daar op ingespeeld.

Elke woning heeft een gezamenlijke woonkamer, een open keuken en 2 badkamers. De cliënten hebben hun eigen slaapkamer met een wastafel. De woningen zijn gelijkvloers en volledig aangepast aan mensen met een meervoudige beperking. Dat maakt Hoenderberg geschikt voor cliënten met een rolstoel of rollator en voor cliënten die visueel beperkt zijn.

Omdat Hoenderberg midden in een woonwijk ligt, zetten begeleiders en verwanten zich in om de bewoners mee te laten doen in de buurt en het gevoel te geven bij de wijk en stad Amersfoort te horen.

Hoenderberg 21,23,25 is onderdeel van het Hoenderberg Hof, Hier zitten in totaal 5 woningen en 1 dagbestedingslocatie. We hebben een eigen nachtdienst op het hof en bieden 24/7 zorg.

Ligging

Hoederberg ligt in de mooie Amersfoortse wijk Vathorst. Hoenderberg is goed te bereiken met het openbaar vervoer en bevindt zich vlakbij uitvalswegen.

Google Street View

Bezoek de Hoenderberg via Google Street View:

Routeplanner