Hoenderberg 21, 23 en 25

Hoenderberg is een woonlocatie voor ouderwordende cliënten en jongvolwassenen. Hoenderberg ligt in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst.

Hoenderberg bestaat uit 3 aaneengeschakelde woningen: 2 voor ouder wordende cliënten en 1 voor volwassen cliënten. In de toekomst zijn de 3 woningen volledig op ouderen gericht. Hoenderberg bevindt zich in de Amersfoortse wijk Vathorst.

De 3 woningen hebben elk ruimte voor 6 cliënten. In Hoenderberg 21 en 23 wonen 12 ouderwordende cliënten. Hoenderberg 25 ondersteunt op dit moment nog 6 volwassen cliënten met een meervoudige beperking. Wanneer in deze woning open plaatsen ontstaan, vullen we deze in met ouder wordende cliënten.

Elke woning heeft een gezamenlijke woonkamer, een open keuken en 2 badkamers. De cliënten hebben hun eigen slaapkamer met een wastafel. De woningen zijn gelijkvloers en volledig aangepast aan mensen met een meervoudige beperking. Dat maakt Hoenderberg geschikt voor cliënten met een rolstoel of rollator en voor cliënten die visueel beperkt zijn.

De begeleiders van de 3 woningen werken nauw met elkaar samen. Hoenderberg 21 en 23 zijn gericht op ouderen met een progressief ziektebeeld. Zij helpen de cliënten hun vaardigheden zo lang mogelijk vast te houden en geven iedere cliënt voldoende uitdaging/prikkeling en ontspanning. De begeleiding van Hoenderberg 25 is gespecialiseerd in mensen met een meervoudige handicap.

Omdat Hoenderberg midden in een woonwijk ligt, zetten begeleiders en verwanten zich in om de bewoners mee te laten doen in de buurt en het gevoel te geven bij de wijk en stad Amersfoort te horen.

Hoenderberg is onderdeel van project De Stuifberg. Dit project bestaat uit 5 woningen van Amerpoort, 1 woning van Livore (reguliere ouderenzorg) en een dagbestedinglocatie van Amerpoort. Allen dicht bij elkaar gelegen in de wijk Vathorst. We werken onder andere samen op het gebied van huisvesting, nachtdienst en calamiteiten.

Ligging

Hoederberg ligt in de mooie Amersfoortse wijk Vathorst. Hoenderberg is goed te bereiken met het openbaar vervoer en bevindt zich vlakbij uitvalswegen.

Google Street View

Bezoek de Hoenderberg via Google Street View:

Routeplanner