Cliënt en internet

ʻWe hebben al zoveel beperkingen, geef ons toegang tot de mogelijkheden van internetʼ.

ʻWe hebben al zoveel beperkingen, geef ons toegang tot de mogelijkheden van internetʼ. Dat zei een cliënt van Amerpoort een tijdje geleden en dat heeft Amerpoort heel serieus genomen.

Internet maakt afstanden korter en sociale contacten makkelijker. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking kan internet een verrijking van het leven betekenen: skypen met familie, muziek luisteren op YouTube of websites bekijken als www.steffie.nl.

Abonnement

Amerpoort zorgt ervoor dat alle cliënten een internetaansluiting kunnen krijgen. Voor vragen over een internet-, telefoon- of televisie-abonnement kan je contact opnemen met amerpoort.commplaza.nl/help.

Het is ook belangrijk dat begeleiders meer weten over internet en hoe zij cliënten hier goed in kunnen begeleiden. Daarom krijgen zij door Amerpoort gemaakte cursussen. Ook kunnen begeleiders bij vragen terecht bij het hun collega's van het consultatieteam CIS (Cliënten Internet en Social Media).

Maar Amerpoort wil meer bieden dan alleen de aansluiting. Zo heeft Amerpoort bijvoorbeeld speciale toegangsschermen en een digitale mediatheek: Klikik.

Klikik: internet voor cliënten

Cliënten van Amerpoort ontwikkelden samen met vrijwilligers en begeleiders Klikik: een complete online mediatheek met een paar eenvoudige startschermen speciaal voor cliënten. En wat zo bijzonder is: cliënten bedachten het prototype van Klikik en zij vullen dagelijks de mediatheek met internetsites die andere cliënten leuk of leerzaam vinden. Klikik is dus voor én door cliënten! 

Amerpoort heeft ervoor gezorgd dat elke cliënt een internetaansluiting heeft en biedt een goedkoop internetabonnement aan. De cliënt moet zelf een internetabonnement afsluiten en heeft een computer, laptop of tablet nodig om Klikik te kunnen gebruiken. Naast de internetaansluiting heeft de cliënt een Klikik-account nodig, dat wordt aangevraagd door de begeleider (die begeleider heeft overigens ook een account nodig, net als verwanten en computermaatjes die met Klikik aan de slag gaan). Klikik is vooralsnog gratis. ​