Verpleegzorg

Mensen met een verstandelijke beperking krijgen vaak op relatief jonge leeftijd ouderdomsverschijnselen.

De volgende stap

Mensen met een verstandelijke beperking krijgen vaak op relatief jonge leeftijd ouderdomsverschijnselen. Cliënten kunnen natuurlijk oud worden op de huidige woonplek. Maar als mensen in korte tijd erg achteruit gaan en in hun laatste levensfase komen, is het voor de cliënt vaak beter om verpleegzorg te krijgen.

Cliënten kunnen binnen Amerpoort verhuizen naar een woning die speciaal is ingericht voor het leveren van intensieve zorg, inclusief de benodigde (hulp)middelen. De zorg voor deze cliënten is vergelijkbaar met reguliere verpleegzorg. In dit geval is een ZZP5 indicatie of hoger nodig.

Wat bieden verpleegzorglocaties?

Expertise

Cliënten krijgen bij de verpleegzorglocaties van Amerpoort een laatste rustige levensfase, waarin ruimte is voor eigenheid en waar veel mag en weinig moet. Deze locaties zijn ingericht met herkenbare ruimtes en zijn drempelvrij. Er is continu oog voor veiligheid en nabijheid. De begeleiders zijn alert op signalen van achteruitgang en wisselingen in energieniveau en alertheid. Ook hebben zij veel kennis en expertise in huis over ouderdom en verpleegzorg.

Balans tussen rust en activiteit

Er is aandacht voor een gezond dag- en nachtritme met een goede balans tussen rust en activiteit. Dagbesteding is dichtbij de woning en ingericht op de behoefte van de cliënt. Voor de cliënt is er ondersteuning vanuit verschillende disciplines; waaronder een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundige, paramedici en gedragsdeskundigen. Zij hebben regelmatig overleg om zowel preventief als curatief de beste ondersteuning aan cliënten te geven. In de allerlaatste levensfase kan palliatieve zorg worden geboden.

Kom vrijblijvend langs!

Het kan best een grote stap lijken, om te verhuizen naar een verpleegzorglocatie. Vanuit een vertrouwde omgeving overstappen naar een nieuwe plek, met nieuwe begeleiders en bewoners. Voor een cliënt is het belangrijk dat hij voldoende tijd heeft om te wennen aan zijn nieuwe leefomgeving.

Bespreek het onderwerp eens met begeleiders of ga samen –vrijblijvend- op bezoek bij één van de verpleegzorglocaties. U bent van harte welkom om te zien wat deze locaties kunnen betekenen voor ouder wordende cliënten.