Logeerhuizen

Logeerhuizen met elk een eigen sfeer. Kinderen en jongeren kunnen er even tussenuit en ouders kunnen even op adem komen.

Amerpoort heeft 5 logeerhuizen waar ruim 150 kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand regelmatig op bezoek komen. Even een paar dagen weg in een andere omgeving. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe activiteiten ondernemen en vriendschappen sluiten. Het kan er allemaal. De kinderen genieten vaak enorm van hun uitje en hun ouders kunnen even op adem komen.

In een logeerhuis kunnen de kinderen in het weekend of soms een midweek terecht, ook in de schoolvakanties. Door de week gaan de logés naar hun eigen dagbesteding, school of werk. In vakanties en weekenden bepalen we in overleg hoe de dagen eruitzien.

Onze logeerhuizen bieden tijdelijke ondersteuning. Uitgangspunt is de zelfontplooiing van de kinderen. Deze tijdelijke ondersteuning is vaak net het verschil tussen wel of niet thuis wonen. Ook is het vaak een eerste kennismaking met ‘uit huis gaan’.

Wie past bij wie?

De samenstelling van de weekendgroepen ligt meestal vast. Er is dan ook vaste begeleiding. Zo hoeven de kinderen niet steeds aan elkaar en de begeleiders te wennen. In midweken en vakanties varieert de samenstelling meestal. Maar altijd kijken we of kinderen bij elkaar passen, zowel qua leeftijd als interesses. De meeste groepen zijn heterogeen samengesteld.

Eigen sfeer

Elk logeerhuis heeft zijn eigen sfeer. Soms met meer mogelijkheden voor kinderen met een meervoudige complexe beperking, soms meer gericht op pubers en jongvolwassenen. Ook de locaties verschillen. ’s Nachts is er altijd een slaapdienst in het logeerhuis aanwezig.

Arrangementen

Al onze logeerhuizen werken met arrangementen.

Weekend
A. Vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur t/m zondagavond 16.00 uur
C. Vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur t/m maandagmorgen 9.00 uur

Midweek
D. Zondagmiddag vanaf 16.00 uur t/m vrijdagmorgen 9.00 uur
E. Maandagmiddag 16.00 uur t/m vrijdagmorgen 9.00 uur

Korte vakanties
F. Zondagmiddag 16.00 uur t/m vrijdagmiddag 14.00 uur
(Periodes zijn afhankelijk van de vakantiespreiding per regio. Deze ontvangt u jaarlijks van de logeerhuizen)

Grote vakanties
G. Vrijdagmiddag 16.00 uur t/m vrijdagmiddag 16.00 uur
(Periodes zijn afhankelijk van de vakantiespreiding per regio. Ouders ontvangen jaarlijks een overzicht)

De arrangementen gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Verwantenraad

De logeerhuizen van Amerpoort hebben een actieve verwantenraad die meedenkt en meepraat. 

 

Behalve bij onderstaande locaties zijn er ook logeerplekken op de locaties Erabel, Franciscus, Egelantier, Balthasar / Talander en Melchior / Kaspar.

Beschikbare locaties