Amerpoort Actief

Amerpoort biedt mensen met een verstandelijke beperking producten en diensten aan die niet onder de WLZ vallen.

Amerpoort biedt op locatie Nieuwenoord mensen met een verstandelijke beperking ook producten en diensten aan die niet onder de WLZ (Wet Langdurige Zorg) vallen. Tegen betaling kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een snoezelruimte, de Zintuinen, het zwembad, speciale fietsen en het TMS apparaat. Ook persoonlijke, activerende begeleiding behoort tot de mogelijkheden.

Wat is activerende begeleiding?

Amerpoort Actief biedt activerende begeleiding waarin het contact met de cliënt centraal staat. Activiteiten die onder meer aangeboden worden zijn: wandelen, fietsen, zwemmen en muziek maken (uurtarief: €34,95). Maar ook andere activiteiten, zoals hardlopen of TMS zijn een optie.

Vaak gaat het hierbij om individuele begeleiding, maar soms kan het een meerwaarde zijn om de activiteit in (klein) groepsverband te laten plaatsvinden. Alle begeleiders zijn werkzaam binnen Amerpoort en dus gediplomeerd en bekend met de doelgroep. Voor start van de activiteit komt de begeleider kennismaken met de betreffende cliënt om te kijken of er een klik is. In de begeleiding staat het 1 op 1 contact met de cliënt centraal. 

Wil je een cliënt hiervoor aanmelden? Vind je het een meerwaarde als er in een teamoverleg uitleg gegeven wordt over Amerpoort Actief? Of ben je als medewerker van Amerpoort op zoek naar een nieuwe uitdaging en zou je je in willen zetten voor activerende begeleiding? Neem in al deze gevallen contact op met de coordinator per e-mail: activerendebegeleiding.amerpoortactief@amerpoort.nl

TMS

Een rondje op de motor rijden, zumbadansen of diepzeeduiken. Bij dagbestedinglocatie Omnibus kunnen mensen met een verstandelijke beperking die moeite hebben met bewegen ervaren hoe dat is, dankzij de Therapeutic Motion Simulation (TMS). Niet alleen erg leuk, je wordt er ook nog alerter, sterker en fitter van!

Beelden, beweging en trillingen

Wanneer een filmpje wordt gestart, komt de stoel van het TMS langzaam omhoog en trilt en beweegt het mee op de geluiden en beelden. Bij het ene filmpje ligt de nadruk vooral op geluiden, terwijl bij andere filmpjes, zoals van het motorrijden, de bewegingen belangrijk zijn. De bewegingen en trillingen zijn precies afgestemd op het belevingsprogramma. In totaal zijn er zes verschillende programma´s. Cliënten in een rolstoel kunnen, in plaats van de stoel, gebruikmaken van een speciale plaat.

Goed voor de gezondheid

Bewegen met TMS is niet alleen leuk en ontspannen, maar het zorgt ook voor een betere doorbloeding en het stimuleert de balans. Goed voor het hele lichaam dus.

Ook te huur!

Niet alleen cliënten van Omnibus kunnen virtueel bewegen met TMS. Ook cliënten van andere locaties kunnen plezier beleven aan dit apparaat. Begeleiders kunnen zonder al te veel moeite leren hoe ze het moeten bedienen.

De TMS is te huur voor slechts 15 euro per uur. Het maakt daarbij niet uit of 1 cliënt van het systeem gebruik maakt of een groep.
De TMS is te huren op in overleg.

Reserveren en meer informatie

Voor meer informatie of voor het reserveren van het TMS is Mirella den Hollander bereikbaar via de mail m.denhollander@amerpoort.nl of telefonisch via  (035) 647 5407.

Onmibus

Omnibus is een dagbestedingscentrum voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Binnen 12 groepen krijgen zij zinvolle dagbesteding, afgestemd op elke individuele cliënt en gericht op ontwikkeling, ontspanning en het opdoen van ervaringen. Omnibus ligt op het bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in Baarn.