Leren

Bij Amerpoort werken cliënten, verwanten en begeleiders nauw samen aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen werken betekent ook samen leren.

Graag delen we als medewerkers van Amerpoort onze kennis met familie en andere naasten van de cliënten. Bovendien kunnen wij weer leren van alle ervaring van familie/verwanten.

Hieronder vindt u een aantal trainingen die Amerpoort kan aanbieden.

Veilig samen verder

Een goed contact tussen u en uw kind is belangrijk. Maar soms komt dit contact door spanningen onder druk te staan. Wat kunt u doen in situaties die moeilijk of onveilig zijn? Lees meer...

Minigebarencursus

Op de verschillende peuter- en kinderdagcentra van Amerpoort wordt in de dagelijkse verzorging van de kinderen gebruik gemaakt van ondersteunende gebaren. Deze ondersteunende gebaren kunt u ook leren. Wilt u meer weten over het leren van gebaren? Mail dan naar gebaren@amerpoort.nl.

Moreel beraad

In het leven van mensen met een beperking komt u soms vragen tegen die u niet zomaar kunt beantwoorden. Hoe kunnen beter samenwerken? Hoe kunnen we de kwaliteit van leven van de cliënt verbeteren? In een moreel beraad gaan betrokkenen samen op zoek naar een antwoord. Een moreel beraad duurt twee uur. Aan tafel zitten maximaal 14 deelnemers en twee gespreksleiders.

U kunt een moreel beraad aanvragen bij Annemieke Kappert: a.kappert@amerpoort.nl