MVO bij Amerpoort

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Amerpoort. Ook iets voor uw bedrijf?

Amerpoort heeft zoveel cliënten, locaties en activiteiten dat er altijd ergens extra hulp nodig is. Of u nu een hele dag de tijd heeft of slechts een paar uur: uw bijdrage is meer dan welkom. Omgekeerd kunnen onze cliënten op hun beurt u van dienst zijn. Amerpoort biedt talloze mogelijkheden om de maatschappelijke betrokkenheid van uw bedrijf in praktijk te brengen. Meer informatie via mvo@amerpoort.nl.

Bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) kunnen prima bij Amerpoort terecht. Zo maken we extra dingen mogelijk in het leven van cliënten, die niet uit reguliere financiering kunnen worden betaald. MVO is een belangrijker onderdeel van de zogenaamde 'informele zorg'. Het bekendste voorbeeld is misschien wel het opknappen van een tuin. Maar ook kamers schilderen en met bewoners naar de dierentuin gaan, zijn voor Amerpoort bekende activiteiten.

Maar er zijn veel meer manieren om de cliënten van een maatschappelijk organisatie zoals Amerpoort te ondersteunen. Zo vragen wij bedrijven om hun kennis over een bepaald onderwerp met ons te delen. Een voorbeeld hiervan is een bedrijf dat de kwekerij van terrein Nieuwenoord heeft geholpen om meer bekendheid in de nabije omgeving te krijgen. Een andere mooie uiting van het maatschappelijk verantwoord ondernemen is dat een bedrijf een baan of stageplaats biedt aan iemand met een arbeidsbeperking.

 Al lange tijd betrekken wij bedrijven bij de cliënten van Amerpoort. Sinds 2014 is dit decentraal belegd bij locaties. Amerpoort vindt dat MVO in de harten en gedachten van iedere medewerker moet komen. De organisatie wil ondernemerschap op elke niveau binnen de organisatie stimuleren.

Meer informatie:
E-mail: mvo@amerpoort.nl
Telefoon: 035-647.5665
Extern: mvonederland.nl
 

Biedt Amerpoort ook maatschappelijke stages?

Jazeker! Leerlingen in het voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo) kunnen voor hun maatschappelijke stage bij Amerpoort terecht. De maatschappelijke stage maakt onderdeel uit van het lesprogramma en is een mooie manier om je blik te verbreden. Je levert een vrijwillige, onbetaalde bijdrage aan de samenleving en maakt kennis met andere mensen, collegaʼs en cliënten. Leuk en leerzaam!

Meer informatie:
E-mail: stages@amerpoort.nl
Web: www.werkenbijamerpoort.nl/leren/stage