AmerZine

Het digitale magazine van Amerpoort verschijnt vier keer per jaar.

In AmerZine informeren we over de laatste actuele (politieke) ontwikkelingen en brengen we verhalen over cliënten, cliëntvertegenwoordigers, vrijwilligers, medewerkers en over andere mensen die in het leven van cliënten belangrijk zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Amerpoort en de nieuwe AmerZine? Meld u dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Amerpoort

Eerder verschenen

De edities van AmerZine zijn te lezen en/of te downloaden via het overzicht hieronder. De nieuwste editie is te bekijken op elk apparaat -computer, tablet of telefoon- en overal via amerzine.amerpoort.nl

2021 nr 1 - Vader Marijn Krijger schreef een boek over dochter Anna Sophie en haar verhuizing naar Christophorus. Met moeilijke en vrolijke momenten. In Amersfoort maakte Pastorie de Elleboog een nieuwe gezamenlijke start als huis voor kunst een ambacht. In een dag bij… ziet u vast hoe dat eruit ziet.Het Klantbureau ging van start en vond een woonplek voor twee broers die bij elkaar horen en bij elkaar kunnen blijven.

2020 nr 4 – Dit najaar zochten we naar mogelijkheden hoe we konden doorgaan met het gewone leven, terwijl de wereld soms op zijn kop leek te staan. Zo blijven stagiaires van harte welkom. Nina en ergo-stagiaire Maud vertellen erover. Ervaringsdeskundigen Daniëlle en Koen volgenden de training ‘Samen naar de Top’. Remy en zijn begeleider Dora komen aan het woord over hoe het is als je verder bent in het leven en het verleden je blijft achtervolgen. En u krijgt een sneak preview van het vernieuwde Cultureel Centrum in coronatijd.

2020 nr 3 - Je kan het niet alleen, zegt Remco in dit nummer van AmerZine. En dat is precies waar deze AmerZine over gaat. Remco deelt zijn ervaringen als cliënt bij een interview over de samenwerking tussen wijkagenten en begeleiders van Amerpoort. Op Nieuwenoord vertellen woonbegeleider Jonne Korthuis en moeder Carolina de Kimpe over samenwerken tussen dagbesteding en wonen. Ruth Bijpost verruilde haar baan als secretaresse voor een functie als begeleider. En aan de Zamenhoflaan werken ze graag nog heel lang samen met vrijwilliger Jos Hazekamp.

2020 nr. 2 - Met verhalen over de manier waarop clienten en medewerkers zich staande houden in tijden van corona. En met verhalen die helemaal los staan van deze uitzonderlijke tijd. Zoals het levensverhaal van de tweeling Van de Water, die 65 jaar geleden bij Amerpoort kwamen wonen.

2020 nr. 1 - Het lentenummer van AmerZine. Met verhalen over de manier waarop clienten en medewerkers zich staande houden in tijden van corona. En met verhalen die helemaal los staan van deze uitzonderlijke tijd. Zoals het levensverhaal van de tweeling Van de Water, die 65 jaar geleden bij Amerpoort kwamen wonen.

2019 nr. 4 - Paul Bombeeck maakte dit jaar een nieuwe start. Sinds juli woont hij bij Amerpoort. Hij wil nu de antidepressiva afbouwen. Tooekomstig begeleider Pauline Visser vertelt over het project ‘inwerken boven bezetting’. Nieuwe medewerkers krijgen hierbij een uitgebreide inwerkperiode in een stabiel team. In Voor Elkaar vertelt Lisette Coenraets over haar gezinscoach. En Sabine van dagbesteding De Elleboog zet de antieke kopjes van Vermeer In de Etalage.

2019 nr. 3 - Thuis Ondersteunende Zorg (TOZ) bestaat dit najaar 25 jaar. Wat houdt TOZ precies in? Begeleider José komt al negen jaar bij Charlotte en haar familie over de vloer. “Je groeit mee met een gezin.” Vrijwilliger Marjan en haar hulphond Umi komen elke twee weken op dinsdag bij dagbesteding De Foortse Brug. In de rubriek Van Top tot Teen deze keer een 4 x 40 special, met vier medewerkers die samen vieren dat ze 40 jaar bij Amerpoort werken. En ze vinden het nog altijd leuk, vertellen ze in een geschreven interview én een podcast.

2019 nr. 2 -  “Als het zo is, dan is het maar zo”, dachten Jan Willem en zijn vrouw Dorenda toen zijn dochter Lievelotte het syndroom van Down bleek te hebben. Hij vertelt over haar lieve karakter en zijn droom voor haar. In “Van het rustige Soest naar de rumoerige Ramblas” blikken 4 bewoners van Koningsvaren en hun begeleiders terug op hun vakantie. Tony en gedragsdeskundige Maaike vertellen over de ondersteuning van het obesitasteam van Amerpoort. “Ze maken er een gezellige boel van.” En In de Etalage kunt u dit keer de mozaiektafels van de Kameleon bewonderen.

2019 nr. 1 - ‘Mijn passie, mijn werk’, zo heet de nieuwe arbeidsmarktcampagne van Amerpoort. In AmerZine vertellen Ulco Koers en Esther van Riehl hoe zijn hun passie meenemen naar hun werk. De tweeling Pien en Guusje gaan samen naar de PLUSgroep en groeien daar beiden van. Onder de titel ‘Geef mij je hand’ beschrijven Annemieke Kappert en Matthijs Heijstek hoe begeleiders een rol kunnen spelen in geestelijke verzorging. Een dag bij… is bij het Binnenhof, de grote dagbesteding op Nieuwenoord. 

2018 nr.4 - Heidi gaf een presentatie over haar zoon Tim aan zijn begeleiders van dagbesteding Nova. In Voor Elkaar vertelt ze waarom. Begeleiders van de Royaards van den Hamkade vergroten op een speelse manier hun mediawijsheid. ‘Say Cheese’ zeggen we dit keer in De Etalage. In ‘Vathorst Inclusief’ vertellen begeleider Marloes en bewoner Wilco van locatie Gaastgracht over een bijzondere project van Hogeschool Utrecht.
 

2018 nr.3 - Werken in de verstandelijk gehandicaptenzorg is toch niks voor mij?”, dacht student Sam Maas. Werkplekleren bracht hem én vele andere studenten op andere gedachten. Muziektherapeut Bram Bundel vertelt over de kracht van muziek. Een dag bij… is aan de Berlengakade en Ibizakade in Woerden. 
 

2018 nr 2 - Ton de Lange heeft moeilijk verstaanbaar gedrag. Wat betekent "herstel van het gewone leven" voor hem? Zijn broer Wim, zus Anne en begeleiders Brigit en Ilja vertellen erover. "Ton is niet gewoon, maar zijn leven is nu wel zo gewoon mogelijk." Dat was 60 jaar geleden wel anders... Dit en nog veel meer in de zomereditie van AmerZine.
 

2018 nr 1 - Hoe is het om het huis uit te gaan? Maas vertelt met zijn ouders over zijn ervaring. Jan en Christiane zijn gezinshuisouders en begeleiden kinderen in hun eigen huis. Said vertelt over het belang van gebarentaal. Dat en nog veel meer in AmerZine.
 

2017 nr 4 - Berna vertelt hoe ze van 'stuiterende puber uitgroeide tot een volwassen vrouw' en nu samenwoont met haar vriend, zonder hulp van Amerpoort. De ouders van Jasper Kuitert vertellen over de nachtzorg van hun kind. Begeleiders vertellen hoe cliënten dankzij het project GOUD meer bewegen.
 

2017 nr 3 - Vrijwilligers die tientallen jaren op de Kwekerij werkten, de tandartsen en mondhygiënist van de tandartspraktijk Zandheuvelweg, Anke van Weert in 'Van top tot teen', 'Een dag bij' Lokaal 010 in Amersfoort, plantenbakken van De Wissel in de etalage en nog veel meer.
 

2017 nr 2 - 4 vrouwen uit 1 familie over hun werk als begeleider bij Amerpoort, een dag bij Jason Woodley, ervaringsdeskundige verwanten en nog veel meer...
 

2017 nr 1 - Lizzy en Rietje over hun broer Tommie, project Dagbesteding, specialistische verpleegzorg, een dag bij Melchior en nog veel meer...
 

2016 nr 4 - Voor elkaar, van top tot teen, Paardenboerderij Het Gagelgat en nog veel meer...
 

2016 nr 3 - Voor elkaar, van top tot teen, 40 jaar Blauwe Vogel en nog veel meer...