Over Namen Noemen

Namen Noemen is het leven vieren, herinneringen koesteren en verhalen delen door verschillende kunstvormen.

Namen Noemen is een wandeltocht waarin we het leven vieren, herinneringen koesteren en verhalen delen door verschillende kunstvormen. Namen Noemen is gebouwd op de katholieke traditie Allerzielen, maar is veel universeler. Het biedt een artistiek antwoord op essentiële vraagstukken in onze cultuur. De eerste editie was 10 jaar geleden. In 2019 was er een speciale jubileumeditie van Namen Noemen. 

Tocht

De tocht biedt ieder mens, ongeacht welke geloofsbeleving of traditie hij kent, gelegenheid om overledenen te herdenken op een manier die aansluit bij de huidige seculiere samenleving. Met respect en ruimte, zorg en aandacht organiseren we in zogenaamde ‘rituele landschappen’ een wandeltocht die inspirerend en toegankelijk is voor iedereen. Het is iedereen mogelijk om deze bijzonder tocht te lopen, mee te beleven of aan mee te doen. Nieuwenoord is die avond prachtig  verlicht met fakkels, lantaarns en vuurschalen.

Kunstenaars

Een grote groep vrijwilligers en kunstenaars helpt Namen Noemen mogelijk te maken. Op de 10e editie van Namen Noemen zag u de door bezoekers meest gewaarde kunstvormen van de afgelopen jaren terug. U kan bij elke kunstvorm de naam noemen van degene die u dierbaar is en er niet meer is en hem of haar herinneren. We zijn dankbaar dat we Namen Noemen kunnen organiseren dankzij giften en sponsoring.

Volg Namen Noemen ook op Facebook en Twitter: @namennoemen

Impressie Namen Noemen 2016 door Amerpoort TV (ATV):