Namen Noemen indrukwekkend

Vrijdagavond 8 november 2019 organiseerde Amerpoort voor de 10e keer Namen Noemen, een bijzonder en uniek evenement op woonpark Nieuwenoord in Baarn.

Namen Noemen biedt een plek om herinneringen aan geliefde overledenen op te halen en hun naam nog een keer extra te laten horen of zien. Op deze mooie herfstige avond trokken meer dan 2000 bezoekers langs bijzondere kunstvormen. Sommige bezoekers kwamen voor de eerste keer, andere bezoekers waren al vaker geweest. 

"Superavond gehad. Zowel wij als begeleiders en onze cliënten hebben ervan genoten!", schreef een begeleider op Facebook. Een bezoeker schreef: "Voor ons was het de eerste keer; wat een werk en wat een saamhorigheid. Dank iedereen. Zo fijn dat er pendelbus met supervriendelijke chauffeurs was." 

Geleefde leven

Bij Namen Noemen ligt de focus op het 'geleefde leven' en niet op verlies en rouw. De meer dan 125 vrijwilligers maakten deze indrukwekkende tocht mogelijk. Diverse kunstvormen waren te zien: een prachtig waterorgel met muziek van muziektherapeut Jan Borger, Schrijf je naam in de wind, het Hartenbos,  Wie mis jij dit jaar aan tafel?,  De ladder naar boven waarbij je stil staat bij de vraag ‘Waar ga je naar toe als je dood bent?’, Wereldverdriet en natuurlijk namen met een lichtje drijvend op de vijver en de danseressen die een naam dansen en nog veel meer. Alle bezoekers kregen een set van 10 mooie ansichtkaarten mee,  gemaakt door de kunstenaars van Jans Pakhuys.  Zij lieten zich inspireren door kunstvormen van Namen Noemen.

Tot volgend jaar 

Dank aan iedereen die het evenement mogelijk maakte. Veel medewerkers en vrijwilligers helpen al jaren mee! Dit jaar kregen zij ook hulp van 15 studenten van ROC  Midden Nederland We zien iedereen graag volgend jaar op vrijdag 6 november 2020 bij Namen Noemen.

Twitter of Facebook

Mooie foto’s van bezoekers terugkijken? Ga dan naar Namen Noemen op Twitter: @namennoemen of kijk op de Facebookpagina van Amerpoort.

Namen Noemen wordt volledig mogelijk gemaakt door giften en sponsoring.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route