Genomineerden Special Media Awards bekend

28 oktober 2019

Op 9 november 2019 reikt Amerpoort tijdens de Week van de Mediawijsheid voor de eerste keer de Special Media Awards uit. 23 genomineerden dingen mee in een van de zeven categorieën van deze landelijke prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Stuk voor stuk laten de genomineerden met hun bijdrage zien hoe je sociale media op een positieve manier kunt inzetten. 

Amerpoort maakt zich sterk voor digitale inclusie van mensen met een verstandelijke beperking. In 2018 organiseerde Amerpoort al een eerste zeer geslaagde mini-editie. Voor deze eerste landelijke award uitreiking heeft de zorgorganisatie haar krachten gebundeld met de mediacoaches van ASVZ, Gors en ’s Heerenloo. 

Samenwerking met de mediawereld

Naast samenwerking met partners uit de gehandicaptenzorg werkt Amerpoort voor de organisatie van de Special Media Awards samen met partners uit de mediawereld en met Netwerk Mediawijsheid. Bekende Nederlandse mediamakers reiken de awards uit aan de winnaars in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. De presentatie van dit feestelijke event is in handen van Tess Milne.

Eelco Kingma, oprichter van de DYTG, is jurylid bij de Special Media Awards: “Fantastisch zo’n evenement dat zoveel sociale waarde heeft. Zo zijn wij 10 jaar geleden ook klein gestart. Het is belangrijk dat online video toegankelijk is voor iedereen!”

Leuk online leven

Voorafgaand aan de uitreiking wordt het Mediawijsheidmanifest ‘Ook jongeren met een licht verstandelijke beperking hebben recht op een leuk online leven’ overhandigd aan Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken. Met het manifest maakt Netwerk Mediawijsheid zich samen met zorgorganisaties, beroepsprofessionals en andere betrokkenen sterk voor een betere ondersteuning in mediawijsheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Niet makkelijk

Van 1 september tot 15 oktober konden mediamakers met een verstandelijke beperking hun werk inzenden. De jury werd verrast door mooie, grappige en enthousiaste bijdragen. Geen makkelijke keuze, maar uiteindelijk werden uit 80 inzendingen de genomineerden gekozen. Alle deelnemers ontvingen bericht of zij wel of niet genomineerd zijn. De genomineerden konden een mediatraining volgen om zich voor te bereiden op de award uitreiking.  

De genomineerden

De jury heeft de genomineerden gekozen uit 80 inzendingen, ingedeeld in 7 categorieën:

Beste Video

MOOIE MENSEN

PROKKELSTAGE

HET MENSELIJK BREIN

 

Beste Instagram-account

ROMY HEERE

ARTHUR KOOKT

NIELSV24

 

Beste YouTuber

ANDY TV

RMJ RETROMOMOTAJOLT

JERONIMO BOYMANS

CLAUDIA VLOGS

 

Beste Radio Station

GEMIVA RADIO

RADIO MADCAP

MIDDIN CONNECT

 

Beste Vlogger

DE GROENTJES

JUST FRIENDS

RIANNE VLOGS

VLOGGER MARCUS

 

Beste Nieuwkomer

LYANNE LOVE

CLAUDIA

ARTHUR KOOKT

 

Beste Multi Media Team

GEWOON DOEN TV

ORO

KORAAL MEDIA

 

De vakjury van de Special Media Awards 2019 bestaat uit:

  • Teun Peters – Cameraman en Acteur
  • Bas van Teylingen – Regisseur, YouTuber en voice-over 
  • Kimberley Klaver – Actrice en Radio-DJ
  • Sander Pat – Vlogger en Radio-DJ
  • Eelco Kingma – Oprichter DTYG (Dutch YouTube Gathering) 

 

De winnaars worden bekend gemaakt op 9 november tijdens een besloten event in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum.

Meer informatie op www.special-media-awards.nl

 

De Special Media Awards worden georganiseerd door Amerpoort in samenwerking met ASVZ, Beeld en Geluid, Gors, ’s Heerenloo, MediaLab, Tess Milne, LFB, Angela Jutte, MEE, Netwerk Mediawijsheid, VGN, VEED, YouTube, DYTG, Esther Meijer Fotografie, Fabriek 69, Stichting SFO, Blij met Sjoerd, Tommie in de zorg, Pluryn, Rapper Jolan, Theater Totaal, Teun Peters, KRO-NCRV, Kimberley Klaver, Bas van Teylingen, Stichting SPZ, Sander Pat, Rick Brink, MEE en DJ Raymond.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route