Even bijkletsen in Breukelen op de mozaïekbank

01 november 2019

Een jaar lang hebben vrijwilligers en bewoners van Amerpoort locatie Stationsweg gewerkt aan hun mozaïekbank.

Zaterdag 26 oktober kwam wethouder Maarten van Dijk de bank officieel openen. Veel mensen uit de omgeving kwamen naar het openingsfeestje.

‘Even bijkletsen!’ staat in de scherven geschreven. En dat precies de bedoeling van de bank. Het team van de Stationsweg kwam op het idee voor een bank toen ze nadachten over een activiteit op Burendag. Op de bank kunnen bewoners van Amerpoort en andere Breukelaars elkaar ontmoeten en een praatje maken. De gemeente Stichtse Vecht, waar Breukelen onder valt, subsidieerde de hele bank. “Een prachtig gebaar, waar we ontzettend blij mee zijn,” vertelt begeleider Marina Stevens. “Zo steunt de gemeente het belang van maatschappelijke participatie voor mensen met een verstandelijke beperking.’

Zo’n betonnen bank met mozaïek bekleden is nog best lastig. Gelukkig wilde mozaïekdeskundige Tieny Griffioen helpen. “We hebben we de bewoners en vrijwilligers eerst lesgegeven. Daarna zijn we gestart en is de bank steentje voor steentje bekleed. Elke dinsdag en zaterdag hebben we aan de bank gewerkt. Zelfs met 32 graden stonden we nog te mozaïeken.”

Het eindresultaat mag er zijn. Toeristen uit binnen- en buitenland maakten foto’s, dus de bank wordt nog beroemd. In de bank staan de letters ‘J’ en ‘B’ gemozaïekt. Dit ter nagedachtenis aan Jeroen en Bennie, twee voormalige bewoners van Amerpoort, die beiden vorig jaar zijn overleden. ‘Een mooie herinnering aan deze twee markante bewoners,’ aldus Marina.

Met dank aan Ryan Poll van de VAR
 

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route