Opening scholencomplex Vosheuvel en BSO van Amerpoort

29 mei 2019

Het vernieuwde scholencomplex de Vosheuvel aan de Heiligenbergerweg in Amersfoort is woensdagmiddag 29 mei geopend. Wethouder Koser Kaya knipte samen met twee leerlingen van de scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs (De Klimboom en Beekdal VSO) een lint door en verrichtte daarmee de officiële opening van het gloednieuwe pand. Amerpoort-bestuurder Paul Willems overhandigde als cadeau een cheque om een opslagplaats voor buitenspeelgoed mogelijk te maken.  

Lopen

De opening van de Vosheuvel is namelijk ook de opening van BSO Amerpoort. Amerpoort verzorgde in het oude pand in Leusden al de buitenschoolse opvang (BSO) en verhuisde in maart mee naar de Vosheuvel. Fijn voor de leerlingen dat de BSO weer in hetzelfde gebouw zit. Ze kunnen vanuit hun klas makkelijk er naar toe lopen en hoeven niet met een busje of ander vervoer. 

Contact

Bovendien is het voor de Amerpoort-begeleiders makkelijk om contact te leggen met de leerkrachten en de begeleiders van school als er bijzonderheden zijn. Op de oude locatie gingen dagelijks zo’n 10 tot 15 kinderen naar de BSO. Nu zijn er op de meeste dagen meer dan 20 kinderen. Ook van de vakantieopvang tijdens de schoolvakanties wordt volop gebruikt gemaakt. In totaal zijn er 75 leerlingen die naar de BSO Amerpoort gaan. Medewerkers van Amerpoort ondersteunen daarnaast 25 kinderen individueel in de klas. Bijvoorbeeld bij zindelijkheidstraining. 

Gemakken

Het nieuwe pand is van alle gemakken voorzien. Het heeft onder andere twee gymzalen, leerkeukens, een kaarsenmakerij, techniek- en muzieklokalen en een groene kas achter het gebouw. Ook zijn alle lokalen voorzien van vloerverwarming en klimaatbeheersing.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route