VraagApp "meest toegankelijke e-health toepassing"

06 februari 2019

VraagApp is winnaar geworden van de verkiezing van ‘Beste App voor Iedereen’.  De jury koos VraagApp uit een groot aantal inzendingen. Ook genomineerd waren Quli, een persoonlijke gezondheidsomgeving, en Barcodescanner van Apotheek.nl (KNMP). De prijsvraag werd voor de tweede keer gehouden door Pharos. Dit keer samen met National eHealth Living Lab (NeLL). Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS reikte samen met de vak- en gebruikersjury de prijs uit tijdens de openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019.

Grote impact

De vak- en gebruikersjury zijn lovend over VraagApp, waarmee kwetsbare burgers snel antwoord hebben van vrijwilligers op hun alledaagse vragen. “VraagApp is conceptueel en operationeel een mooi idee. Het brengt vragen en antwoorden bij elkaar. Het past goed in deze tijd! De schaalbaarheid is onbeperkt, de kosten zijn minimaal en de last op de zorg is minimaal, terwijl de impact breed en groot kan zijn. De doelgroep is vanaf het begin bij de ontwikkeling van VraagApp betrokken en dat is te zien.”

Amerpoort en de VraagApp

Amerpoort heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de VraagApp en stimuleert begeleiders om de app bij cliënten te introduceren. Immers, het vergroot de zelfstandigheid en trots van mensen met een verstandelijke beperking. Ook hebben begeleiders meer tijd voor de client als deze eenvoudige praktische vragen ook via de VraagApp aan iemand anders kan stellen. Op VraagApp.nl/begeleiders  staat alle informatie die begeleiders nodig hebben om te starten met de VraagApp.

Laaggeletterden

Elke dag verschijnen er nieuwe e-health toepassingen. Mensen die laag opgeleid zijn hebben gemiddeld een slechtere gezondheid. Vooral laaggeletterden, digibeten en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden kunnen daarom veel baat hebben bij goede e-health toepassingen. En juist voor deze groepen zijn apps vaak te ingewikkeld. Met de prijs ‘Beste app voor iedereen’ worden e-health ontwikkelaars aangemoedigd om te zorgen dat hun digitale toepassing begrijpelijk en bruikbaar is voor laaggeletterden, digibeten en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Over VraagApp

VraagApp is een initiatief van de belangenvereniging LFB en de sociale onderneming 3 Times Impact. Eerder won VraagApp de Dutch Interactive Award, de Digi Omarmprijs, werd verkozen tot een van de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland en genomineerd voor de World Summit Awards van de Verenigde Naties.

Peggy is via haar woonbegeleider Lotte met de VraagApp begonnen en vertelt in onderstaand filmpje hoe de app bevalt. 

Bron: vraagapp.nl

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route