Dance event voor pubers met EMB

22 oktober 2018

Gewaagd, maar geslaagd!

“Het was een gewoon feest! Met een dansende menigte, lekkere muziek en drankjes”, vertelt een enthousiaste moeder 19 oktober na afloop van het dance event voor pubers met ernstig meervoudige beperkingen. Dit evenement  is een idee van Harriët Schoenmakers en Nadi de Vos, gedragsdeskundigen bij Amerpoort. Zij vinden het belangrijk dat jongeren met EMB ook uitgedaagd worden om hun puberteit te beleven.” 

Amerpoort organiseerde dit unieke evenement voor pubers met ernstige meervoudige beperkingen samen met MBO Amersfoort, School voor Gezondheidszorg en School voor Welzijn, aan de Leusderweg. De jongeren, allen cliënt bij Amerpoort, werden onthaald in tropische sferen. Met lekker eten en drinken, een heerlijke plek om te chillen en natuurlijk met veel muziek. Het was eerst best even wennen, op zo’n plek met zoveel prikkels. Maar al snel werd er lekker gedanst op muziek van DJ Mark. Rapper Jolan zorgde voor een spetterend optreden. 

Samen werken

Cliënten van De Nieuwe Stempel en cursisten van LeOn (schoolverlaters van het ZMLK-onderwijs) hebben samen met studenten van MBO Amersfoort geholpen met de aankleding van het feest in tropische festivalsfeer. Ook hielpen de LeOn cursisten bij de ontvangst en het eten en drinken tijdens het feest. En natuurlijk waren ook zij op de dansvloer en in de chill room te vinden, samen met de cliënten van Lokaal 010. 

Open

“Wanneer kunnen deze jongeren nu naar feestjes gaan? Dat zou eigenlijk vaker moeten!” Als het aan LeOn cursist Amy ligt, blijft het niet bij dit ene feest: “Ik vond het leuk om te zien dat iedereen het naar zijn zin had. Ik heb nog nagels gelakt en een handmassage gegeven. Dat had ik niet eerder gedaan. Maar dat ging gewoon goed. Zachtjes masseren met olie, zonder mensen pijn te doen.” Mbo-studente Joanne is blij met de lessen die ze samen heeft met LeOn cursisten. “De LeOn vertellen veel en vragen veel. Ze zijn zo open. Ze. We hebben er allebei wat aan.” 

Verschillen vallen weg

LeOn cursisten Brett en Chris ontvingen samen met Jan Willem Schuurman, directeur van het Expertisecentrum van Amerpoort, alle gasten bij een kleurige ballonnenboog. Brett vertelt: “Het was echt een leuk feest, vooral het dansen. Maar nu ben ik wel moe.” Chris werkte samen met Brett en mbo-studente Anissa aan de houten versieringen voor het feest: “We hebben een grote fotolijst gemaakt. Daarmee konden mensen op de foto. En ik heb ook pijlen gezaagd uit hout.” “De samenwerking tussen ons gaat heel soepel”, vertelt Anissa. “Ik voel me weer kind bij hen. Eigenlijk vallen alle verschillen weg.”

Reacties

Een greep uit de reacties van ouders die samen met hun puber het Dance Event bezochten: 

“Wow, wat leuk dat jullie dit organiseren!”
“Wel gewaagd, hoor, zo’n evenement!” 
“Mijn kind geniet volop”


Meer weten over de reacties op het feest: bekijk de vlog of lees het artikel in het AD: 

  • Nicole den Dries van #ikgaemb bezocht het feest met dochter Yrsa en maakte een vlog, te zien op Facebook.
  • AD/Amersfoortse Courant schreef een uitgebreid artikel over de aanleiding van het dance event en de ervaringen van 2 moeders.
  • Meer weten over de aanleiding voor het dance event, lees het nieuwsbericht.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route