Kookbox pilot gestart op Nieuwenoord

20 september 2018

Lekkere, gezonde, makkelijke en betaalbare maaltijden op tafel zetten.

Lekkere, gezonde, makkelijke en betaalbare maaltijden op tafel zetten. Dat is iets waar veel begeleiders bij Amerpoort een handje bij geholpen willen worden. GOUD heeft daarnaar geluisterd en heeftde samenwerking gezocht met de Humanitas DMH kookapp. Dat is een gebruiksvriendelijke kookapp waarmee mensen met LVB zelfstandig kunnen leren koken. De recepten die erin staan zijn lekker, gezond, makkelijk en betaalbaar. 

Bestelsysteem

De app is voor cliënten met LVB heel geschikt, en we denken ook dat de app begeleiders een boel tijd kan schelen om gezonde maaltijden op tafel te zetten. Daarom heeft Amerpoort een bestelsysteem aan de app laten toevoegen waardoor het mogelijk is om de recepten thuis te laten bezorgen. Met dat thuisbezorgen zijn we nu een pilot gestart op Nieuwenoord. 

De hele maand september kunnen de tien pilotgroepen maaltijden bestellen vanuit de app. Met de pilot willen we erachter komen of de app het echt makkelijker maakt voor teams om lekkere, gezonde, makkelijke en betaalbare maaltijden op tafel te zetten.

Zelfstandig koken

De eerste reacties zijn positief maar we zijn vooral benieuwd naar wat we nog moeten bijschaven om het hele bestel, bezorg en kookproces nog makkelijker te maken. Als de pilot een succes is gaan we dit nieuwe aanbod opschalen en kan jij binnenkort ook een kookbox bestellen met je app.

GOUD bekijkt ook de mogelijkheid om in 2019 cliënten met LVB te helpen om zelfstandig te leren koken met de app. Dit zit nog in de plan fase, dus daarover later meer. Benieuwd naar de recepten in de app? Je kan hem downloaden in je appstore: Kook app Humanitas.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route