Viva la vida, wat een feest!

09 juli 2018

Ruim tweehonderd cliënten van Amerpoort kwamen vrijdag 29 juni naar Viva la Vida, de aftrap van het Amersfoortse festival Dias Latinos.

Fotograaf Peter Putters legde vast hoe iedereen genoot van de Latijns-Amerikaanse muziek, de zelfgemaakte cocktails en chips. 

Stemming

Viva la Vida is speciaal georganiseerd voor cliënten van Amerpoort, in theater De Flint. Festivaldirecteur, cabaretier en programmamaker Jörgen Raymann heet alle gasten welkom. "Als je zo'n festival organiseert, dan moet je het ook voor iedereen doen. Het heet dan wel een sociaal project, maar eigenlijk is het andersom. Van iedereen op Dias Latinos genieten de cliënten van Amerpoort het meest. Als organisatie komen we door hun plezier helemaal in de juiste stemming."

Deze vuist op deze vuist...

In de zaal klinkt intussen een latin versie van kinderklassieker 'Deze vuist op deze vuist'. Jorinde, cursist bij LeOn, geniet vooral van de chips en van het spelen op een percussie-instrument. Onder begeleiding van een MBO-studente maakt ze een alcoholvrije cocktail voor haar moeder en haarzelf. "Ik luister thuis vaak naar K3, 100% NL of Kinderradio. Maar de muziek hier is ook leuk."

Leren in de praktijk

De MBO-studenten in hun rode T-shirts zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt. "Leren in de praktijk in plaats van in de boeken," zegt Bas ten Hoven, die ook al stage heeft gelopen bij Amerpoort. Samen met zijn klasgenoten heeft hij zich in de afgelopen weken verdiept in verschillende vormen van een verstandelijke beperking. "Ik vind deze doelgroep heel leuk omdat je veel terugkrijgt. Ze zijn lekker mondig."

VIP's

Fausia en Jenny beleven een extra bijzonder Viva la Vida. Zij hebben VIP arrangement gewonnen van Dias Latinos. Als VIP-gasten worden zij met een mooie auto opgehaald en krijgen ze een lunch aangeboden door de Onthaasting.

Aan het eind van de middag stappen de cliënten weer in de taxibusjes en begint het festival Dias Latinos voor de inwoners van Amersfoort. Na deze aftrap zit de stemming er goed in!

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route