Andere woonruimte voor Zuzu (6)

19 april 2018

Zuzu krijgt een andere woonruimte in het asielzoekerscentrum in Amersfoort

COA, gemeente Amersfoort, Veilig Thuis Utrecht, Amerpoort en GZA (Gezondheidszorg Asielzoekers) hebben met elkaar gesproken over wat nodig is voor de kinderen vanwege hun beperking. Daarbij is alles zorgvuldig besproken tussen de organisaties en is ook op locatie gekeken. Het belang van de kinderen en de gezinnen staat daarbij voorop.                                                                                    

De gezinnen krijgen binnen de opvanglocatie in Amersfoort woonruimte, die voldoet aan de specifieke  woon- en zorgbehoefte van de kinderen. Hiermee zal meer rust en structuur ontstaan voor de kinderen. Alle betrokken organisaties kunnen zich vinden in deze oplossing. En ook de gezinnen van de twee kinderen, zijn het eens met de uitkomst.

Voor het ene gezin is afgesproken dat de zoon een eigen slaapkamer krijgt, zodat hij de rust krijgt die voor hem van belang is. Het andere gezin krijgt  andere woonruimte, die bijdraagt aan de behoefte aan rust en structuur van hun zoon, die hier de mogelijkheid krijgt om zijn dagelijkse activiteiten (spelen, slapen, eten) duidelijk te scheiden. In de nieuwe woonruimte kan ook zijn broer beter tot rust komen.

Alle betrokken organisaties zijn zich ervan bewust dat het nodig is in de toekomst goed met elkaar in contact te blijven  en goed samen te werken, om tijdig  de juiste opvang en zorg te bieden. 

Namens gemeente Amersfoort, Amerpoort, Veilig Thuis Utrecht, GZA en COA.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau