Nieuwe tuin Vinkenoord dankzij NL Doet

14 maart 2018

Zaterdag 10 maart organiseerde locatie Vinkenoord met de NL doet dag een gezellige tuindag met een fantastisch resultaat.

Eind 2017 startte Amerpoort in Vinkeveen de nieuwe woongroep Vinkenoord. 15 jong volwassenen met een matige of lichte verstandelijke beperking wonen hier samen met 12 ouderen van zorgorganisatie Careyn. Een unieke combinatie van jong en oud bij elkaar. Samen met de ouderen zijn er sindsdien al diverse leuke activiteiten georganiseerd; zo doen we regelmatig samen spelletjes, zoals de maandelijkse sjoelavond.

Fanatiek

Van binnen zag de woongroep er al top uit. Alle studio's en gezamenlijke ruimtes zijn sfeervol ingericht. Alleen de tuin lag er nog ongezellig bij. Dat was een mooie klus voor NL Doet. Een projectgroep van bewoners, ouders en teamleden van Amerpoort en ouderen en teamleden van Careyn zijn een aantal avonden bij elkaar gekomen. Via de site van het Oranje Fonds stroomden de vrijwilligers binnen: buurtbewoners, leden van het CDA, ouders, ooms, tantes , neven en nichten. Noem maar op. De werkgroep werd steeds fanatieker om sponsoren te zoeken. Uiteindelijk met een prachtig resultaat.

NL doet

Zaterdag 10 maart organiseerde locatie Vinkenoord met de NL doet dag een gezellige tuindag met een fantastisch resultaat. De dag werd gestart met koffie en thee en heerlijke gevulde koeken van Profile Aaslmeer. Zo doneerden Van Schie, WP de Jong, Simon Smit en De Rooij zand en benodigdheden, zorgde Kooijman voor tegels, en werden de planten en bloemen verzorgd door Ome Joop en Rijdes. Kees smit en woongroep de Ronde Venen regelden een prachtige boombank.

Op de dag zelf hebben hoveniers Revé en de bomenman het gehele terras aan de achterzijde opgehoogd en vernieuwd. Aan de voorzijde heeft dagbesteding 'De Goede morgen' nieuwe houten bakken gemaakt. Met het gesponsorde tuingereedschap van Ruijgrok, Karwei, Boellaard en Decorette konden we de ingang weer fleurig en gezellig maken.

Catering

Natuurlijk hebben we iedereen ook voorzien van een lekker lunch met broodjes van de Jumbo en van Kreuningen en een soep gemaakt door de bewoners. De sfeer was gezellig en we hadden mooi droog weer. De bewoners hebben allemaal hun steentje bijgedragen door te helpen in de tuin, het verzorgen van de lunch, vrijwilligers een rondleiding geven en natuurlijk de muziek. De dag is afgesloten met elkaar met heerlijke kippen en patat van Kokido.

Wat zijn wij dankbaar voor alle hulp om deze fantastische tuin te realiseren. Amerpoort doneerde via het project 'Beter Leven' en Rijkenberg een mooie loungeset, parasol en kussenbak. De tuin is nu helemaal af. De zon mag komen, want wij zijn er klaar voor!

Bewoners en team Vinkenoord

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route