Kunstenaar en begeleider Herman Verheul krijgt Tineke Trofee

26 april 2017

Kunstenaar en begeleider Herman Verheul ontving vandaag de Tineke Trofee uit handen van MAX-presentatrice Tineke de Nooij in haar eigen TinekeShow.

Verheul ontvangt de trofee vanwege zijn jarenlange gepassioneerde begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking bij het maken van kunst bij Amerpoort.

Tineke Trofee

De prijs - die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt - gaat naar een vijftigplusser die zich met hart en ziel inzet voor de medemens of de samenleving; op wat voor manier dan ook. Vorig jaar ontving Tineke de Nooij zelf de eerste Tineke Trofee uit handen van MAX-directeur Jan Slagter.

Expositie

Verheul is kunstenaar en al 36 jaar begeleider van mensen met een verstandelijke  beperking bij Amerpoort in Baarn. Als een van de eersten organiseerde hij destijds in Utrecht een expositie van werken van kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Groot fan

Tineke de Nooij is groot fan van Verheul: “Al jaren bewonder ik kunstschilder Herman Verheul om wat hij doet met zijn pupillen van Amerpoort. Het resulteerde in gepassioneerde, met liefde geschilderde schilderijen, serviezen en kunstagenda’s. Deze kunst vol fantasie van deze mensen met een verstandelijke beperking hing al op veel tentoonstellingen, zelfs in New York. Herman is in staat deze leerlingen het meest creatieve uit zichzelf te laten halen en gelukkig en trots te laten zijn om wat ze presteren.

Radio en TV

Herman Verheul kreeg de prijs van Tineke de Nooij  tijdens de TinekeShow op NPO Radio 5. Samen zijn zij vandaag ook te gast op TV bij de MAX-programma’s Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1 en bij Hallo Nederland om 18.30 uur op NPO 2.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route