Europese verkiezingen beslisboom, verkiezingstelefoon

28 mei 2024

Op 6 juni zijn de Europese verkiezingen. Misschien heb je de stempas al binnen. Anders krijg je die nog per post.

Gaat iemand anders voor je stemmen?

Ga je in je eigen gemeente stemmen of in een andere gemeente?

Zo ja, hoe kun je dit dan regelen?

De Beslisboom geeft het antwoord!

Door de Beslisboom te volgen, zie je wat je moet doen.

Download het PDF bestand
 

Wil je nog wat meer informatie?
“Zodat je goed een keuze kunt maken”

Stemmen is voor veel mensen een belangrijk moment. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Hoe stem je eigenlijk en mag mijn begeleider mee in het stemhokje? Maar ook; wat gebeurt er met mijn stem als ik niet ga stemmen? Dit zijn best ingewikkelde vragen en wanneer je niet goed weet wat er van je wordt verwacht, kun je niet goed een keuze maken. Daarom organiseren we wederom de Verkiezingstelefoon en organiseren we een live-uitzending in samenwerking met ProDemos om uitleg te geven over de Europese Verkiezingen.

Contact opnemen
Mensen uit het hele land kunnen vanaf 30 mei contact opnemen met de Verkiezingstelefoon. Dat kan tussen 10 uur en 15 uur en ervaringsdeskundigen zitten dan klaar om alle vragen te beantwoorden. Bovendien is er op 30 mei om 14 uur een interactieve live-uitzending waar kijkers alle vragen kunnen stellen over de Europese verkiezingen. Deze live-uitzending is te volgen op www.mo-online.nl/mijn-wegwijzer. Deelnemers kunnen tijdens de live uitzending reageren via de vraagbalk onder de live-uitzending, of ze kunnen al contact opnemen met de Verkiezingstelefoon door te bellen of een WhatsApp bericht te sturen naar: 06 - 25 67 95 45. Een team van Ervaringsdeskundigen zit dan al klaar om vragen te beantwoorden.

De Verkiezingstelefoon is op werkdagen geopend tot en met 6 juni.

*Dit is een activiteit/samenwerking van Philadelphia, ‘s Heeren Loo, Reinaerde, ASVZ, LFB, Amerpoort, Sherpa, Cordaan, ProDemos en Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau