Vijf jaar samenwerking tussen Amerpoort en TivoliVredenburg

22 mei 2024

Ons kom je werkelijk overal tegen in het gebouw.

In 2019 zijn we gestart met 6 cliënten werkzaam in de horeca, inmiddels werken er 12 mensen met een LVB binnen diverse afdelingen van TivoliVredenburg.

Zo zijn we te vinden in de horeca bij Het Gegeven Paard, als host, wijkloper of barhulp. Daarnaast zijn we werkzaam bij producties, achter de bar en helpen we met het scannen van kaartjes. Ook werken we bij sales-producties in de bediening. Backstage wordt hard (mee)gewerkt, onder andere bij het artiestenrestaurant Kings Cross. We helpen bij verwerking van de drankenlevering, het bijvullen van bars, het onderhouden van de koffiemachines en de voorraadvoorziening op kantoor. 

Vanaf het begin af aan hebben we met alle collegae van Tivolivredenburg en Amerpoort fijn en goed samengewerkt aan volwaardige inclusie en kansen voor iedereen. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij als team volledig geïntegreerd zijn binnen TivoliVredenburg. Wekelijks hebben we overleg met verschillende afdelingen, om te kijken waar de client het best tot zijn of haar recht komt en zich optimaal kan ontwikkelen. Onze mensen van Amerpoort werken midden in de samenleving, samen met hun TivoliVredenburg collegae. Hierdoor worden er snel diverse vaardigheden ontwikkeld en dit geeft veel zelfvertrouwen.

Er is nog meer!

In 2025 komt een nieuwe horecagelegenheid binnen TivoliVredenburg, gelegen naast de nieuwe entree bij de Grote Zaal. Wij, als Amerpoort collegae gaan hier een grote rol in spelen. Op deze nieuwe werkplek is intensievere begeleiding en meer nabijheid mogelijk, waardoor we meer mogelijkheden kunnen bieden voor meer en ander type begeleidingsvraag. Het is een supermooie stap in onze verdere samenwerking. We kijken samen met veel plezier uit naar de komende jaren bij deze geweldige werkplek! 

Op de vraag aan een paar Amerpoorters wat het werken bij TivoliVredenburg hen gebracht heeft:

Joeri: “Wat ik het mooiste vind aan hier werken is dat ik op geen enkel moment het gevoel heb dat ik een beperking heb. Hiervoor werkte ik vaak op plekken waar alleen mensen met een beperking liepen. Hier loop je gewoon tussen de 'normale’ collega’s. Dat is echt te gek aan deze werkplek!”

Malivai: "Toen ik hier binnenkwam was ik eigenlijk een heel verlegen jongen en durfde ik niet echt op mensen af te stappen. Niet op gasten maar ook niet op collega’s. Ik zei het liefst zo min mogelijk. Ik kreeg tips over hoe ik wel op gasten kon afstappen en wat ik dan kon zeggen. In het begin vond ik dit spannend maar nu gaat het vanzelf. Ik merk ook in mijn dagelijks leven dat ik nu veel opener ben en makkelijker dingen durf te zeggen."

Leon: "Ik woon in Amersfoort en moet elke dag een kwartier met de trein naar Utrecht. Vóór ik bij TivoliVredenburg werkte, durfde ik nooit met het openbaar vervoer, en dit vond ik in het begin ook erg spannend. Nu durf ik helemaal alleen met de trein en kan ik gebruik maken van ander OV. Ik ga zelfs met mijn vriendin met de trein naar Scheveningen deze zomer, dat had ik vijf jaar geleden nooit gedurfd."

Alle foto's zijn gemaakt door Ward Mevis.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau