Grote brand Breukelen: bewoners locatie Stationsweg geëvacueerd

19 maart 2024

De brandweer is dinsdagnacht uitgerukt voor een brand aan de Stationsweg in Breukelen.

In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 maart is brand uitgebroken in een afvalcontainer bij restaurant Loetje aan de Straatweg in Breukelen. De brand werd rond 04.00 uur ontdekt. Voorbijgangers zagen meters hoge vlammen vanaf de Straatweg in Breukelen.

Omdat de vlammen al snel meters hoog waren raakten die ook de rieten kap van een woonboerderij van Amerpoort naast het restaurant. De brandweer heeft moeite om die brand te blussen. Rieten kap specialisten zijn ter plekke om het riet te verwijderen. De Straatweg in Breukelen is volledig afgesloten.

De naastgelegen locatie van Amerpoort is ontruimd. Op deze locatie van Amerpoort wonen 15 mensen met een lichte en matig verstandelijke beperking.

De bewoners zijn in veiligheid gebracht en rond 5.00 uur geëvacueerd naar Vinkeveen. Zij zitten vandaag op de dagbestedingslocatie. De bewoners van Vinkeveen blijven vandaag op hun woning. Er zijn gelukkig geen gewonden.

Update 19 maart, 16.00 uur:
Zes bewoners gaan vandaag nog terug naar het zomerhuis (naast de boerderij). Dat is inmiddels veilig verklaard door de brandweer. Er is nazorg aanwezig.

9 bewoners worden tijdelijk opgevangen op onze locatie Vinkenoord in Vinkenveen. Dat wordt mede mogelijk door zorgorganisatie Careyn, waarmee we ruimte delen. 5 bewoners kunnen op korte termijn terug naar hun woning.

Zie ook:

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau