Indrukwekkende boekpresentatie van Zie wie ik ben

15 februari 2024

Verhalen van transgender personen met een licht verstandelijke beperking.

Op zaterdag 10 februari was de boekpresentatie van Zie wie ik ben, verhalen van transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Boris van der Ham, voorzitter van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Op 10 februari was de feestelijke presentatie van het foto-verhalenboek Zie wie ik ben, verhalen van transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Ruim honderd mensen kwamen naar zorgorganisatie Amerpoort in Baarn om de publicatie te vieren. Niet eerder was er in Nederland een evenement waar zoveel genderdiverse mensen met een licht verstandelijke beperking bij elkaar kwamen.

Er waren optredens van drag queen Phoebe Crystal en van zangeres Agnes Geneva. Initiatiefnemers Jess en Gio vertelden over het ontstaan van het boek en auteur en fotograaf Özden Karababa over het maakproces. Boris van der Ham, voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, nam het eerste exemplaar in ontvangst. In een toespraak benadrukte hij hoe belangrijk het is dat er aandacht is voor de groep transgender mensen met een licht verstandelijke beperking.

Ontroerend
Onder de aanwezigen waren veel transgender mensen met een licht verstandelijke beperking. Maar ook op het podium was de groep goed vertegenwoordigd. Zo vertelden een paar hoofdpersonen uit het boek over hun ervaringen. Vooral de aanwezigen zonder verstandelijke beperking vonden dit een ontroerend gedeelte van de middag.

Zie wie ik ben, verhalen van transgender personen met een licht verstandelijke beperking is te bestellen via boekhandel Savannah Bay in Utrecht.

Voor de doelgroep is het gratis te verkrijgen, met een vrijwillige bijdrage voor portokosten. Interesse? Stuur een mail aan transcafe-lvb@transvisie.nl.

Foto’s door Angela Jütte

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau