Dubbele nominatie: titel beste leerbedrijf en praktijkopleider

27 februari 2024

Amerpoort is genomineerd voor de titel beste leerbedrijf voor mbo-studenten! En dingt mee in de categorie ‘Zorg, Welzijn en Sport’. Ada Heek-Hollenberg is in diezelfde categorie genomineerd voor de titel ‘beste praktijkopleider’. Namens de SBB overhandigde Ruud van Zwieteren afgelopen week de nominaties en bloemen aan het team Leren & Ontwikkelen en aan Ada en haar directe collega’s.

Zelf opleiden nog belangrijker geworden
De nominatie is een beloning voor Amerpoort en alle medewerkers die hun vakkennis overdragen. De afgelopen jaren zijn onze studentaantallen gegroeid en is het zelf opleiden van nieuwe medewerkers nog belangrijker geworden. Hiervoor werken praktijkopleiders en bijna 400 werkbegeleiders op diverse locaties samen. Om ervoor te zorgen dat ruim 500 leerlingen, stagiairs en zij-instromers de juiste begeleiding ontvangen.

Fijn om een back-up te hebben
Brigitte Martherus volgt als zij-instromer een leer-werktraject en rondt haar opleiding binnenkort af. Ada begeleidt Brigitte in de praktijk op een woonlocatie op woonpark Nieuwenoord. Brigitte: “In mijn werk is het heel fijn om een werkbegeleider als back-up te hebben. Ada staat voor me klaar als ik er niet uitkom of als ik iets ontdek waarvan ik wil weten hoe ik dat het beste kan oplossen. En zijn het vragen waar Ada zelf niet uitkomt, dan gaat ze er achteraan. Maar negen van de tien keer weet ze het antwoord al”.

Buiten de lijntjes kleuren
Ada zelf is blij verrast met de nominatie. Ze accepteert deze graag als voorbeeld voor alle werkbegeleiders bij Amerpoort. En ze geeft aan dat ze het niet had gekund zonder haar directe collega’s. In haar rol als werkbegeleider is het voor Ada belangrijk dat ze buiten de lijntjes mag kleuren en ‘out of the box’ mag denken. Hiermee krijgt ze studenten goed in het leertraject. Gefeliciteerd Ada, met deze prachtige nominatie! 

Op 13 mei 2024 worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’. Lees hier meer over de verkiezing. Winnaars mogen zich een jaar beste leerbedrijf van Nederland noemen. Ook staan zij een jaar lang in de schijnwerpers en worden zij regelmatig gevraagd om hun visie op het opleiden in de beroepspraktijk te geven.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau