Amerpoort en Sherpa: medische en verpleegkundige zorg in regio

13 november 2023

Amerpoort en Sherpa samen aan de slag voor de medische en verpleegkundige zorg in de regio.

Met een groot team van medewerkers vanuit diverse disciplines van Amerpoort en Sherpa werken we aan een visie op medische en verpleegkundige zorg in de regio, afspraken over inzet van verpleegkundige zorg buiten kantoortijden en het borgen van de functie van verpleegkundig begeleider. We maken kwaliteitsafspraken voor de zorg binnen de financiële kaders, zorgen voor verbetering en inzicht in de kwaliteit en kosten van medicijngebruik en zetten in op het verbeteren van het zicht op de samenwerking met ketenpartners.

Waarom doen Amerpoort en Sherpa dit programma?
Irma Bronkhorst, directeur Expertisecentrum Amerpoort: “We willen ook teams in de regio optimaal ondersteunen op medisch en verpleegkundig vlak. Daarbij helpt het als we betere afstemming organiseren tussen interne en externe professionals. Zodat de huidige risico’s op gebied van kwaliteit van zorg verminderen en we ook beter grip hebben op de financiën. Ons doel is dat elke Wlz-cliënt die bij Amerpoort of Sherpa woont, toereikende passende medische en verpleegkundige zorg krijgt.

Waarom werken Amerpoort en Sherpa hierin samen? 
Elize Middelhoven, directeur Expertisecentrum Sherpa (a.i.): “Sherpa en Amerpoort werken al meer dan 15 jaar samen in één gezamenlijk gezondheidscentrum. Vanuit dit centrum wordt medische en verpleegkundige zorg vorm gegeven voor cliënten van beide organisaties samen met ketenpartners in de regio. In het gezondheidscentrum zijn we dus als organisaties al gewend om samen te werken, maar we merkten dat er verschillen waren in hoe we de zorg op locaties in de regio vormgeven. Het is voor ons daarom een logische stap om samen hiernaar te kijken en met en van elkaar te leren hoe we dit zo goed mogelijk kunnen organiseren.”

Wat merken de cliënt en de zorgmedewerker hiervan?
Elisabeth Laceulle, Manager Gezondheidscentrum Zandheuvelweg: “Een gezamenlijke visie op zorg in de regio geeft meer duidelijkheid voor zowel de cliënt als de zorgmedewerker welke zorg beschikbaar is voor de cliënt. De mogelijkheden die er zijn kunnen daarmee het aanbod voor de cliënt verhelderen. Ook het gesprek voeren over de kwaliteitskaders kan hieraan bijdragen.”

Wil je meewerken aan medische en verpleegkundige zorg voor mensen met een verstandelijke beperking?
We zoeken verpleegkundigen die samen met ons de zorg voor onze cliënten in de regio willen verbeteren:
verpleegkundige gezondheidscentrum Christophorus
verpleegkundig begeleider Hoenderberg.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau