Gemengd woonproject Mijdrecht feestelijk geopend

11 oktober 2023

Midden in Mijdrecht, op de Stationslocatie, heeft Cazas Wonen, samen met het Leger des Heils en Amerpoort, een gemengd woonproject met 35 sociale huurwoningen gerealiseerd. In mei trokken de eerste bewoners erin. Inmiddels zijn alle appartementen bewoond, onder meer met bewoners die zijn doorgestroomd naar zelfstandig wonen.

De bewoners, die allemaal een ‘goede buur’ willen zijn, hebben de beschikking over een aparte gemeenschappelijke woonkamer waar ze activiteiten kunnen organiseren. Woensdag 4 oktober was de feestelijke opening van het complex waar, volgens Saar Spanjaard, directeur-bestuurder van Cazas Wonen, naast vragers ook dragers wonen: “Kortom mensen die in een bewonersgroep samen werken aan hun woongeluk. Buren die hulp vragen en die hulp kunnen geven. Met Amerpoort en het Leger des Heils hebben we een complex gebouwd dat hen past.”

Wethouder Huib Zevenhuizen is dat geheel met haar eens: “Toen we eenmaal wisten wat we zouden gaan bouwen is het snel gegaan en krap een jaar na de bouwstart trokken de eerste bewoners er al in.” Het was een vrolijke middag waar vertegenwoordigers van het Leger des Heils en Amerpoort die de doorstromers hebben aangedragen, aangaven vertrouwen te hebben in dit concept.

Jan Jans van het Leger gaf aan: “We staan voor een forse opgave om mensen een kans te geven in onze maatschappij. Een project als dit geeft aan dat je dat samen heel goed kunt realiseren. Annike van Kouwen van Amerpoort zag het met plezier aan: “Toen de kogel door de kerk was moesten we het gaan hebben over de invulling. Dat ging als vanzelf, we zaten allemaal op dezelfde lijn, met dit als resultaat”.

Bij de foto: Annike van Kouwen overhandigt een cadeau voor in de woonkamer aan de ‘eerste’ bewoner van het complex Ed de Zwart. Foto: Cazas Wonen.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau