Genomineerden jubileumeditie Special Media Awards bekend

09 oktober 2023

Op 8 november 2023 reikt Amerpoort in aanloop naar de Week van de Mediawijsheid voor de vijfde keer de Special Media Awards uit. Dit is een jaarlijkse prijsuitreiking voor mediamakers met een verstandelijke beperking. 

Prachtige inzendingen
Veel mensen maken zelf media. Dit is vanzelfsprekend geworden. Een Tiktok, videoclip, podcast of een vlog. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Van 1 september t/m 1 oktober konden zij hun werk inzenden. Er waren dit jaar maar liefst 168 aanmeldingen en het was ook dit keer geen gemakkelijke keuze om de genomineerden te selecteren.  

Uiteindelijk werden 30 genomineerden gekozen, ingedeeld in 10 categorieën. Bekijk hier het overzicht: https://special-media-awards.nl/genomineerden2023/

De genomineerden komen uit Borger, Andelst Beuningen, Heemstede, Ede Gld, Hilversum 3x, Nunspeet, Wageningen, Beekbergen, Oss, Uden, Bodegraven, Landgraaf, Heesch, Huizen, Laren, Tilburg, Veldhoven, Lelystad, Utrecht, Dinteloord, Noordwijk, Barendrecht, Enschede, Nijmegen, Breda, Barneveld, Apeldoorn, Baarn.

De genomineerden komen van o.a. de volgende organisaties: Sein, ‘s Heeren Loo, Theater Tegendraads, Pluryn, Heart Care Werk(t), Dichterbij, ASVZ, Koraal Media, Sherpa, Amarant, Severinus, LFB, SDW, Amerpoort, Zuidwester, Heel Bijzonder, Philadelphia.

Alle deelnemers kregen een mail of zij wel of niet genomineerd zijn. Zij ontvangen meer informatie om zich voor te bereiden op de uitreiking en de aandacht van de pers.

De vakjury van de Special Media Awards 2023 bestaat uit:

  • Sander Pat: youtuber, vlogger, radio-dj en ervaringsdeskundige
  • Team Plagiaat: youtubers, content creators en bekend vanTikTok: Sanne en Erik Jan
  • Tjarda Struik: influencer en nieuwe bijna-blinde burgemeester
  • Renée Postma: voice-over, nieuwslezeres, presentatrice, o.a. bij Steffie.nl
  • Rob Geus: kok, hygiëne-expert, en (mede-) eigenaar van horecaleerwerkbedrijf voor  mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
  • Kaj van der Voort: presentator en zanger
  • Jan Müller: directeur-bestuurder Regionale Publieke Omroep

Jurylid Renée Postma: “Het mooiste van sociale media vind ik als mensen laten zien wie ze echt zijn, en ook als ze om zichzelf kunnen lachen. Eerlijkheid en humor, daar zou ik meer van willen zien en ik hoop dat deze awards daaraan bijdragen.”

De juryleden geven ieder in een eigen filmpje aan waarom zij meedoen in de jury van de Special Media Awards: Vakjury 2023 – Special Media Awards (special-media-awards.nl)

Samenwerking met de mediawereld
Naast samenwerking met partners uit de gehandicaptenzorg, werkt Amerpoort voor de organisatie van de Special Media Awards samen met partners als Netwerk Mediawijsheid, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, NEP, MediaLab, DYTG en Beeld & Geluid.

Feestelijke uitreiking op 8 november 2023
De winnaars van de Special Media Awards worden bekendgemaakt op woensdag 8 november tijdens een besloten event in Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Het feestelijke event is ook live te volgen via de speciale uitzending op YouTube. Ook deze keer zal het weer een feestje worden. Meer informatie is te vinden op www.special-media-awards.nl.

Beelden van de uitreiking van Special Media Awards 2022

 

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau