Stap dichterbij samengaan Sherpa en Amerpoort

19 september 2023

Al sinds 1969 zijn Sherpa en Amerpoort in Baarn buren van elkaar. Op verschillende gebieden en in diverse projecten werken medewerkers steeds meer samen en delen ze kennis met elkaar. Daarnaast is er al een gezamenlijk Gezondheidscentrum aan de Zandheuvelweg voor zowel cliënten van Sherpa als Amerpoort. De uitdagingen in de zorg zijn groot. Samen staan we sterker. Sherpa en Amerpoort gaan in de komende periode de mogelijkheid tot fusie onderzoeken.

Een gezamenlijk proces
Op 18 september 2023 tekenden de bestuurders van Sherpa en Amerpoort een overeenkomst met daarin afspraken over het onderzoeken van de effecten van een eventuele fusie. Samen met de medezeggenschapsraden gaan beide organisaties de komende maanden een proces in van onderzoek en advies. Hans den Hollander, bestuurder Amerpoort: “We vinden het belangrijk om het proces goed te doorlopen en iedereen er zoveel mogelijk bij te betrekken.” We verwachten dat er begin januari 2024 een besluit kan worden genomen over het samengaan van beide organisaties.

Samengaan brengt ons verder
Onze sector staat voor grote uitdagingen om de zorg duurzaam, toekomstbestendig, toegankelijk en betaalbaar te houden. De inzet van Sherpa en Amerpoort is om de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven van cliënten op een verantwoord niveau te houden. Zeker nu de krapte op de arbeidsmarkt groter is dan ooit en de betaalbaarheid in de gehandicaptensector enorm onder druk staat. Amerpoort en Sherpa delen dezelfde maatschappelijke opdracht, hebben dezelfde kijk op de toekomst van de gehandicaptenzorg en bieden grotendeels dezelfde zorg en ondersteuning aan vergelijkbare doelgroepen in aangrenzende regio’s. Henk Kouwenhoven, bestuurder Sherpa: “We doen al heel veel samen en willen samen een mooie organisatie zijn. Om aan cliënten de beste zorg en begeleiding te geven en medewerkers mooi werk en perspectief te bieden.” We zijn enthousiast over de kansen die we zien en bij beide organisaties groeit het besef dat we samen meer kunnen realiseren voor cliënten en medewerkers door samen te gaan als één organisatie.

(foto's bestuur: Bettina Traas)

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau