Dagbesteding op proef in Duynparc Soest

31 juli 2023

Cliënten werken in de horeca, de linnenkamer en het groen.

“Zoek je de dagbesteding? Stap maar in, ik breng je er even naartoe!” De medewerker van vakantiepark Duynparc Soest rijdt het golfkarretje geroutineerd over het grote vakantiepark naar de blokhut waar de cliënten en medewerkers net aan de koffie zitten.  Zo'n drie weken geleden startte dagbesteding Duynparc Soest. Een avontuur dat tot nu toe prima bevalt. 

Duynparc Soest is een vakantiepark aan de Birkstraat, met zo'n 200 tot 400 gasten in villa's, bungalows, chalets en tenten. De dagbestedingsgroep van Amerpoort is nu aan het inwerken op groenonderhoud, in de facilitaire dienst en in de horeca.

Het idee voor de dagbesteding kwam van René de Jong, die 18 jaar voor Amerpoort werkte en nu op Duynparc Soest werkt. Hij kreeg er snel de handen voor op elkaar bij eigenaar Joris Scott, die contact opnam met Amerpoort. Joris: “Mijn neef van Grand Café de Lindenhof heeft al jaren goede ervaringen met de dagbesteding van Amerpoort. In de afgelopen jaren waren wij als Duynparc Soest nog vooral in ontwikkeling. Nu is het tijd voor andere zaken. Mijn eerste gedachte was dat de dagbesteding vooral een rol kan spelen bij de horeca.”  

Uitdaging

Marieke Zaagman en Dorine van Alphen zagen die uitdaging wel zitten. Als begeleiders bij Amerpoort zetten ze acht jaar geleden samen Serviceteam Vosseveld op. Inmiddels is dat een soepel lopende dagbesteding, waar cliënten 3x per week een lunchhap maken en catering verzorgen. Dit maken ze voor bijvoorbeeld teamdagen, vergaderingen en borrels.  

Gelukkig samen met collega Laura van Ramshorst zijn ze gestart met 9 cliënten van het Serviceteam en een paar cliënten van de nabijgelegen dagbesteding Gagelgat. Ze zijn open van maandag, dinsdag en woensdag en hopen na de vakantieperiode volledige werkweek te kunnen aanbieden. In het restaurant maken ze schoon en zetten ze spullen klaar. Binnenkort zal de dagbesteding de horeca-activiteiten uitbreiden.

In de linnenkamer wassen de cliënten handdoeken, theedoeken en badmatten. Ze vullen de plastic boxen met strak gevouwen bedden- en linnengoed en brengen de boxen naar de huisjes. “Ik houd erg van strijken,” vertelt Eternity. Joyce houdt vooral van boxen wegbrengen naar de huisjes, waar ze ook was ophalen en bedden afhalen. Allemaal nieuwe dingen die ze in de afgelopen weken hebben geleerd. Karin maakt een sprongetje van blijdschap, zo leuk vindt ze dat.  

Welkom

“Eigenlijk doen we na drie weken al heel veel,” blikt begeleider Marieke terug. Haar collega Dorine: “Dit is een heel fijne plek, vooral voor cliënten die meer zelfstandig kunnen werken en graag nieuwe dingen leren. Echt midden in de maatschappij. En we voelen ons hier heel welkom.” 

Dagbesteding Duynparc Soest is een proef voor zes maanden en neemt daarom nu nog geen nieuwe cliënten aan. Als het bevalt, blijft de dagbesteding bestaan en kunnen vanaf januari de teams op Duynparc, Vosseveld en Gagelgat weer aangevuld worden met nieuwe cliënten. Eigenaar Joris Scott ziet na drie weken al hoe de dagbesteding zijn plek op Duynparc Soest aan het vinden is. Hij zegt met een knipoog: “Over een jaar hebben jullie het park overgenomen!” 

 

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau