Subsidie voor project Palliatieve Zorg

28 juni 2023

Amerpoort en Sherpa ontvangen subsidie van ZonMw voor het project ‘Amerpoort en Sherpa staan stil voor de dood’.

In dit project werken Amerpoort en Sherpa samen aan de palliatieve zorg voor onze cliënten door het opzetten en in praktijk brengen van proactieve zorgplanning.

Proactieve zorgplanning is belangrijk in de zorg voor cliënten in de palliatieve fase en bij algehele achteruitgang en/of chronische ziekte. Proactieve zorgplanning gaat over vooruit denken, plannen en organiseren.

Voor goede en passende medische zorg is het nodig om tijdig te weten wat iemand wel of juist niet wil aan zorg. Als je behandelwensen en -grenzen gezamenlijk bespreekt en vastlegt kan je daarmee de zorg afstemmen op de persoonlijke wensen, waarden en behoeften. Deze proactieve zorgplanning (ook wel ‘advance care planning’ genoemd) is van groot belang in zowel stabiele als acute situaties.

We willen afspraken maken en duidelijkheid geven over de werkwijze, stappen en rollen in de palliatieve zorg: wie doet wat, wie is betrokken op welk moment en waar kunnen collega’s en verwanten terecht met vragen?

Deze subsidie zetten we in voor scholing, ondersteuning van teams bij vragen en voor de uitvoering van palliatieve zorg. Daarbij willen we juist aansluiten bij de behoeftes van de medewerkers. Wanneer je hier voor het eerst mee te maken krijgt, kan dit een hoop vragen oproepen. Na de zomer organiseren we bijeenkomsten om de knelpunten en vragen te verzamelen. 

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau