Jubileum voor de Special Media Awards

19 juni 2023

Amerpoort organiseert voor de vijfde keer de Special Media Awards. De prijsuitreiking is op woensdag 8 november 2023 bij Beeld & Geluid in Hilversum.

Voor de vijfde keer organiseert Amerpoort de Special Media Awards in aanloop naar de Week van de Mediawijsheid. De prijzen worden op woensdag 8 november 2023 in Beeld & Geluid in Hilversum uitgereikt.

Deze uitreiking is voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken en daar veel plezier en profijt van hebben. Samen met Netwerk Mediawijsheid, de VGN en vele andere partners, wil Amerpoort met dit evenement op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven voor iedereen.

"Iedereen heeft recht op een leuk online leven"
Bedenker en projectcoördinator Sonja Heijkamp: ”De Special Media Awards geeft mediamakers de kans om hun talenten te laten zien aan een groter publiek. De afgelopen jaren zien we elke editie een toename in het aantal deelnemers en melden steeds meer nieuwe mediamakers zich aan.

Ook deze jubileumeditie worden deelnemers in het zonnetje gezet die actief meedoen in de digitale samenleving. Deelnemers laten graag zien wat ze kunnen, waar ze plezier aan beleven en hoe mediawijs en digitaal vaardig ze zijn. En vooral ook hoe ze genieten van de positieve en leuke kanten van media. Dát is waar de Special Media Awards voor staat. De Special Media Awards draagt bij aan een mediawijze en inclusieve samenleving waar media niet meer weg te denken zijn.”

Bekijk de aftermovie van de Special Media Awards 2022

Celeste Sebel won de prijs voor beste video in 2022. Bekijk hier haar verhaal.

Aanmelden en uitreiking

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 1 september en 1 oktober op de website www.special-media-awards.nl

De uitreiking is op 8 november in  Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is live te volgen op het YouTubekanaal van de Special Media Awards.

De Special Media Awards 2023 wordt georganiseerd door Amerpoort in samenwerking met Netwerk Mediawijsheid, VGN, Rick Brink Advies, NEP, MediaLab.co, ASVZ, Pluryn, 's Heeren Loo, Instituut voor Beeld & Geluid, Bijzonder Normale Podcast, Delfie Media, Story Bart, Pact2017, MediaChallenge, VitamineEeF, Hostnet, Innovatiestarters, KeiTV, Kenniscentrum LVB, Kijkwijzer, Lotte van Aerle Advies, MediaJungle, Klare Koek, LFB, Vriendenloterij, Regionale Publieke Omroep, Stichting SFO, Prinsen Geerligs Stichting, Marie Sophie make-up artist, Voxcast, RAM-IT, RMMBR, Philadelphia, Radar, Triade Vitree, Buro Strakz, Steven Harks, Bureau Jeugd en Media, Estinea, Paramount Benelux, Ed@Loket, Wouter Monden, Kevin van de Berg Producties, We Want Moors en Roel Imfeld.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau