Hans den Hollander en Daan Boot gestart als raad van bestuur Amerpoort

01 mei 2023

Tijdelijke raad van bestuur zorgt voor continuïteit. Ook verder met de uitvoering van het meerjarenplan Zorg voor Elkaar.

Hans den Hollander en Daan Boot zijn maandag 1 mei gestart als raad van bestuur ad interim van Amerpoort. Zij volgen Marjolein Bolt en Jan-Henk Janssen op.

Als tijdelijke raad van bestuur zorgen Hans den Hollander en Daan Boot voor continuïteit. Ook gaan zij verder met de uitvoering van het meerjarenplan Zorg voor Elkaar.

Hans den Hollander heeft eerder gewerkt als bestuurder in een aantal ziekenhuizen, en heeft ervaring als toezichthouder in de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg.

Daan Boot is opgeleid als registeraccountant en heeft bij Amerpoort dan ook de portefeuille bedrijfsvoering. Hij deed ervaring op in de zorg in onder andere ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg. Op dit moment is Daan Boot daarnaast toezichthouder bij een andere organisatie in de gehandicaptensector.

“In alle gesprekken die ik heb gehad, komt naar voren dat iedereen met grote betrokkenheid en inzet wil werken aan een nog mooier Amerpoort: de kwaliteit van zorg en dienstverlening, goede en passende huisvesting en een gezond financieel resultaat. Ik wil hier graag vanuit de verbinding met iedereen een betekenisvolle bijdrage aan leveren”.

Amerpoort is een organisatie in verandering. Dat vraagt veel van medewerkers, directie en bestuur. Het vraagt veel energie omdat continue werken aan draagvlak belangrijk is.

Hans den Hollander: “Bij mijn kennismaking met Amerpoort in de afgelopen weken ben ik erg onder de indruk geraakt van de betrokkenheid van cliënten, verwanten en medewerkers van Amerpoort bij de organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat vanuit de samenwerking de energie zal ontstaan om met elkaar Amerpoort verder te ontwikkelen.”

Raad van toezicht Amerpoort

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau