Girls on Tour

15 mei 2023

Amerpoort op werkbezoek bij Partou kinderopvang.

Op een zonnige woensdag eind april stappen zes jonge vrouwen voor de deur van kinderopvanglocatie Partou in Eemnes uit een Amerpoort bus. Samen met Babette Pas, jobcoach WerktZo en Marleen Wever, docent Leren en Ontwikkelen bij Amerpoort, bezoeken ze deze dag elkaars werkplekken in de kinderopvang: Girls on Tour.

Babette: “Als jobcoach bij WerktZo, een onderdeel van Amerpoort, begeleiden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar dagbesteding of een betaalde baan bij bedrijven en instellingen. We organiseren elk jaar een workshop dag voor de cliënten en vandaag is dat voor de cliënten die in de kinderopvangbranche werken. Zoals Carolijn, zij werkt op deze locatie van Partou en geeft net als de andere meiden vandaag een rondleiding op haar werkplek. Partou nodigde ons uit voor een lunch, wat we heel erg leuk vinden.”

Het is een gezellige sfeer binnen: de tafels zijn feestelijk gedekt en naast elk bord ligt een kaart met een mooie spreuk. Milou van ’t Klooster, locatiemanager bij Partou: “Het leek ons leuk om de dames vandaag in het zonnetje te zetten met een lekkere lunch. En om in een ontspannen sfeer met elkaar te praten over werken in de kinderopvang en elkaars ervaringen en vragen die leven te delen.”

Babette: “Door politieke en economische ontwikkelingen moeten meer mensen (betaald) aan het werk en is het voor bedrijven interessant om onze cliënten een werkplek te bieden. Zowel uit sociaal als uit financieel oogpunt. Daarnaast is in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt heel fijn om deze medewerkers op te nemen in je team. De ervaring leert dat veel mensen met een verstandelijke beperking enthousiaste medewerkers zijn die gemotiveerd hun werk doen en andere werknemers inspireren. Carolijn werkt hier al ruim 10 jaar, dat zegt genoeg.”

Milou: “Zoals Carolijn is er maar één: als ze er niet is, dan wordt ze gemist door collega’s. Ze vouwt de was op, veegt de vloer na het eten en helpt bij de afwas. Aan tafel helpt ze de kinderen bij het omdoen van de slab en bij het brood eten. Dat is ontzettend fijn, omdat ze collega’s in het team daarmee ontlast. We zijn erg blij met de taken die ze doet en met haar gezelligheid en de aandacht die ze heeft voor collega’s en de kinderen.” Carolijn straalt als ze deze woorden hoort en vertelt dat als ze op de bank gaat zitten, de kinderen vaak bij haar op schoot kruipen voor een knuffel of om samen een boekje te lezen.

Na de lunch pakt Marleen Wever een kletspot met verschillende vragen. Om de beurt pakt iedereen een vraag uit de pot en beantwoordt deze. Er ontstaan mooie gesprekken over wat je nog zou willen leren en of je het naar je zin hebt in je werk. Het is duidelijk dat iedereen gedreven is en graag wil blijven leren. Een aantal meiden vertelt, dat ze meer zouden willen betekenen voor de kinderen: een schone broek en een hapje geven bijvoorbeeld. Milou luistert naar de verhalen en vertelt dat bepaalde taken afhankelijk zijn van je opleiding, maar dat binnen een team alle taken even belangrijk zijn en dat je samen zorgt voor de juiste opvang en de ontwikkeling van kinderen.

Na afloop ontvangen alle dames een goodiebag van Partou, met daarin leuke attenties. Als dank voor de lunch en het samenzijn op deze locatie, overhandigt Carolijn een cadeau van Amerpoort aan Milou: het zijn prachtige schalen van Atelier de Elleboog. Als laatste gaat iedereen samen op de foto en dan geeft Carolijn nog een rondleiding op de locatie.

WerktZo werkt naast Partou kinderopvang samen met kinderopvang De Vlindertuin in Amersfoort en Kindergarden in Baarn. Ook deze locaties werden vandaag bezocht. Lees meer over Lees meer over WerktZo en volg WerktZo op Facebook of Instagram.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau