Dagbesteding Stroensels heet vanaf nu Cozi

20 april 2023

Creatief, Ondersteunend, Zelfstandig, Individuele aandacht.

Dagbesteding Stroensels heet vanaf nu: Cozi. Savanne de Graaf – van Twillert, coördinerend begeleider bij Cozi vertelt: “De naam Stroensels is 25 jaar geleden bedacht door een cliënt. Er werd ons vaak gevraagd wat Stroensels betekent. We wilden graag een naam waar we samen een betekenis aan kunnen geven.

Tijdens de corona periode is de samenstelling van de groep voor een deel veranderd met cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking. Samen met de cliënten zijn we op de nieuwe naam Cozi gekomen: dit staat voor Creatief, Ondersteunend, Zelfstandig, Individuele aandacht.

Deze naam vinden wij bij onze groep passen omdat wij een huiselijke, gezellige en veilige sfeer op de groep creëren. Dit doen we door themagericht werken waarbij we prikken, knippen, kleuren, plakken en naaien. Er is een breed aanbod aan activiteiten die de client individueel kan doen. Daarnaast ondersteunen we cliënten in hun zelfstandigheid door huishoudelijke taken aan te bieden.

Bij Cozi werken we vanuit interesses, mogelijkheden en het niveau van de client. Samen maken we handwerk producten die we verkopen via Instagram en bijvoorbeeld tijdens de najaarsmarkt op Nieuwenoord, zoals geborduurde kussens, koekjespotten, punnikwoorden, vlaggenlijnen etc.

Er ligt geen nadruk op de productie. Er is persoonlijke aandacht voor de cliënten en er wordt ook vaak in groepjes gewerkt. Van de cliënten wordt verwacht dat zij enige tijd zelfstandig met een activiteit bezig kunnen zijn. Bij alle activiteiten staat het welbevinden van de cliënten en hun ontwikkeling centraal. Dat laatste kan ook betekenen dat vaardigheden in stand worden gehouden of achteruitgang zoveel mogelijk wordt ondersteund.

Daarnaast bieden wij groepsactiviteiten aan, zoals dagelijks wandelen, koken en bakken, sport en spel, film kijken of een muziek- en spelmiddag en huishoudelijke taken.

Cozi is één van de groepen van dagbesteding in Het Binnenhof op woonpark Nieuwenoord. Nieuwsgierig naar Cozi en wat wij doen en maken? Je bent van harte welkom en volgt ons ook op Instagram:Amerpoort Cozi (@dagbesteding_cozi).

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau