Snoeien, vegen, koffiedrinken en schuilen tijdens drukbezocht NLdoet

13 maart 2023

Zo'n 25 locaties van Amerpoort deden mee.

Zo’n 25 locaties van Amerpoort deden vrijdag 10 en zaterdag 11 maart mee aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

NLdoet valt altijd in het vroege voorjaar. Het is daarmee de tijd van de lente begroeten, van het oude hout wegknippen, van verse viooltjes en schone stoepen, van liters koffie, thee en broodjes knakworst. En soms is het een dag van doorzetters. Want terwijl regen en sneeuw elkaar vrijdag afwisselden, werd er op diverse locaties gewoon geklust. Weliswaar wat vaker binnen of onder een afdakje, maar toch. De vrijwilligers van de zaterdag hadden geluk; zij werkten in een lekker lentezonnetje.

Nieuwenoord

Kantoorpersoneel van schoonmaakbedrijf Atalian was vrijdag bij Muzeplein 99 op Nieuwenoord. Ze ruimten de buitenruimte op. En toen het buiten te nat en te koud was, gingen ze binnen schoonmaken. 
Een zoon van een Amerpoort-collega hielp bij dagbesteding Kameleon mee met het maken van een droge stalling voor de fietsen van cliënten.  Vrijwilligers uit Hilversum hielpen buiten met nieuwe plantjes en zetten een tuinboog voor buiten in elkaar. Voor deze dames een eerste kennismaking met Amerpoort.
Collega’s van Amerpoort verfden de binnenruimte bij dagbesteding Snoek. Ouders van cliënten aan de Vijverlaan op Nieuwenoord hielpen mee bij extra schoonmaaklussen en het schilderen van het tuinhuisje.

Amersfoort

Drie medewerkers van Florius/ ABN Amro gingen bij dagbesteding HowBazar in Amersfoort bakken en koken voor een high tea voor iedereen die aan het werk is bij How Bazar. Daarnaast hebben zij met cliënten de bus gewassen en plantjes gepot voor het terras zodat How Bazar klaar is voor het voorjaar. 
Het team van CNV vakmensen uit Utrecht heeft bij Peuterdagcentrum Waterwereld in Amersfoort in weer en wind de tuin opgeknapt en de ramen gelapt. 

Baarn

Aan de Jan Steenlaan werkten vrijwilligers met cliënten aan een stellingkast en een kast voor de tuinkussens. Ze vonden het heel leuk dat ze ook nog op de foto werden gevraagd voor de Baarnsche Courant.

Vinkeveen

Op vrijdag maakten vrijwilligers met en voor de ouder wordende cliënten van Kerkelanden in Vinkeveen mooie bloemstukjes. Zaterdag werd en gewandeld en appeltaart gebakken. 

Utrecht

Op woonlocatie Prinses Margrietstraat in de Utrechtse wijk Zuilen waren 13 Rabobankmedewerkers zaterdag aan het vegen, snoeien en bouwen, samen met bewoners en vrijwilligers uit de buurt. Gewoon trainen deze medewerkers de klantenservice van de bank, vandaag doen ze mee aan NLdoet als maatschappelijke teamactiviteit.  Aan de Edmund Eyslerstraat in Terwijde gingen vrijwilligers samen met bewoners aan de slag om de tuin weer klaar te maken voor de lente.  Woonlocatie Hardenbroek in Vleuterweide heeft de deuren opengezet voor een buurtbrunch. Buren druppelen binnen voor een praatje, een hapje en een drankje. En als de buren een borrel hebben, nodigen ze ook de bewoners van Hardenbroek uit. Zo kennen ze elkaar al een beetje.

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk bij Amerpoort? Kijk dan bij de informatie voor vrijwilligers.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau