Prokkeltraining provinciale verkiezingen stembureau

06 februari 2023

Vrijdag 3 februari was het zover: 25 mensen konden oefenen voor het meedoen op een stembureau, in het provinciehuis van Utrecht..

Alle aanwezigen volgden een training over het stembureau. Ze kregen vragen over het stemmen en mochten alvast oefenen in het stemloket, bijvoorbeeld hoe je mensen welkom heet op het stembureau.

Dit jaar doen vanuit Amerpoort 10 mensen mee op stembureaus in Zeist, Amersfoort, Soest, Baarn, Almere en Hilversum.

Er zijn vier mogelijkheden om te helpen op het stembureau:

  1. Je kan meedoen als gastvrouw/gastheer
  2. Je kan meedoen met een maatje om samen op het stembureau te zitten
  3. Je kan een keer komen kijken op het stembureau
  4. Je kan jezelf aanmelden voor een stembureau

Tijdens de training kwam gedeputeerde Rob van Muilekom uitleg geven hoe het stemmen gaat bij de provincies. We mochten oefenen in de statenzaal van de provincie Utrecht.

"IIedereen doet mee, en we kunnen iedereen gebruiken op het stembureau", zei gedeputeerde Rob Muilekom. Hij was heel blij dat zoveel mensen al de training doen en hoopt op nog meer mensen die naar de verkiezingen gaan.

Na afloop kreeg iedereen een certificaat dat hij de training gehaald heeft. En nu dus op naar het stemmen op woensdag 15 maart 2023.

Ken je iemand die nog mee wil doen, kijk dan op de website van Prokkel: Inclusieve stembureaus of mail naar: info@prokkel.nl,

Wil je meer informatie over de provinciale statenverkiezingen of oefenen, kijk dan bij Steffie helpt met stemmen op Steffie.nl  met filmpjes over hoe het stemmen gaat.

Voor meer informatie, mail naar Zina Louter:  z.louter@amerpoort.nl.

 

Download Verkiezingskrant provincie en waterschappen in gewone taal (PDF)

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau