Gezocht: logeergezin voor Maud

05 april 2023

Dit is Maud
Maud (2018) is een vrolijk en tevreden ogend meisje. Ze woont met haar ouders Daniëlle en Robert en haar grote broer Julian (2013) in Harderwijk. Maud maakt direct een vriendelijke indruk met haar mooie amandelvormige oogjes. Ze oogt wat klein voor haar leeftijd en heeft een wat kleiner hoofd. Maud is geboren met minder goed ontwikkelde kleine hersenen en heeft hierdoor een ernstige meervoudige beperking. Maud kan goede en minder goede dagen hebben en heeft hierdoor wisselende mogelijkheden. Het is niet altijd duidelijk waar dit aan ligt.

Logeergezin is voor het kind en gezin
Kinderen met een beperking vragen vaak speciale verzorging en begeleiding. Ouders willen niet altijd een beroep doen op familie en vrienden. Een logeergezin kan dan uitkomst bieden. Voor de kinderen is het fijn om af en toe uit logeren te gaan, de ouders zijn even ontlast van de dagelijkse zorg. Logeergezinnen bieden kortdurende opvang aan kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking. Anders dan bij de logeerhuizen kunnen wij tijdstip, frequentie en duur van de logeeropvang in onderling overleg regelen. In de provincie Utrecht hebben wij zo’n 16 logeergezinnen.

Dit vragen we van het logeergezin

  • Minstens 1 van de leden heeft ervaring in de zorg zodat goede opvang, verzorging en begeleiding gewaarborgd zijn.
  • Daarnaast zijn enthousiasme en betrokkenheid van het hele logeergezin belangrijk.
  • Voldoende ruimte en tijd om aandacht te besteden aan de logé.
  • Woonachtig tussen Soest en Harderwijk.
  • Bereid om Maud op te halen en thuis te brengen.

Werkwijze na aanmelding
Logeergezinnen die reageren, worden via de consulent klantbureau Jeugd en Gezin na een eerste screening in contact gebracht met de coördinator van het Logeren. De coördinator Logeren onderzoekt vervolgens verder. Als vraag en aanbod goed bij elkaar passen, zal je door de coordinator Logeren uitgenodigd worden voor een kennismaking en verdere afspraken. De coördinator Logeren blijft het verloop volgen; in het begin vrij regelmatig, later op de achtergrond.

Zo kun je je aanmelden
Heb je interesse als logeergezin voor Maud, dan kan contact opgenomen worden met Mo van den Anker (consulent klantbureau Jeugd & Gezin). Je kunt Mo bereiken via 06-5725.8982 en m.vandenanker@amerpoort.nl.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau