Crowdfunding voor Darique

15 februari 2023

Ouders starten crowdfundingsactie om hun zoon Darique 'dolfijnen-therapie' te geven.

Dit is onze zoon Darique. Darique is 15 jaar oud en heeft in zijn leven al heel veel meegemaakt op medische gebied. Toch is Darique in zijn leven verder gekomen dan men van tevoren bedacht had. Van niet kunnen lopen, praten, huilen naar een jonge jongen die ons nu de oren van ons hoofd kan kletsen, volop in beweging is en zelfs zijn zwemdiploma's heeft gehaald (na 8 jaar lang één-op-één zwemles te hebben gehad).

Ontwikkelingsniveau

Bij diverse dagbestedingslocaties en logeeradressen kan Darique niet terecht vanwege zijn gedragsproblematiek. Darique heeft een ontwikkelingsniveau tussen de 2 en 8 jaar, maar wordt door zijn ruime woordenschat regelmatig overschat. Dit veroorzaakt met regelmaat boos gedrag, wat flinke escalaties tot gevolg heeft. Darique heeft gedurende de hele dag één-op-één begeleiding nodig om de wereld om zich heen aan te kunnen. 

EBF-3 HADDS

In januari 2019 is Darique gediagnostiseerd met EBF-3 HADDS: een syndroom dat in Nederland nog erg onbekend is. Het is een syndroom waardoor kinderen een ontwikkelingsachterstand hebben in combinatie met een lage spierspanning en het bewaren van hun evenwicht.

Op dit moment, na diverse afwijzingen en anderhalf jaar thuis te hebben gezeten, is hij nog zijn plek aan het vinden binnen Condor. Dit is een dagbestedingslocatie binnen Amerpoort met erg gemotiveerde en super gezellige begeleiders. We zijn ontzettend dankbaar dat hij daar een aantal dagen in de week kan zijn. De overige dagen is hij thuis. Vanwege zijn gedrag is het erg lastig een geschikte plek voor hem te vinden om te gaan logeren en ook geschikte woningen zijn schaars.

Dolfijnen

Wij, Henk en Jolanda, willen vanaf 2 maart 2024 met Darique dolfijnen therapie gaan volgen, zodat hij zich prettiger gaat voelen en zich beter kan gaan uiten wanneer hij boos, verdrietig of juist blij is. We hopen dat hij overgangen als minder heftig zal gaan ervaren en minder last heeft van zijn ingewikkelde gedrag. Darique is nog erg jong en heeft nog een lang leven voor zich. Het zou fijn zijn als we hem door middel van deze therapie kunnen helpen om zijn leven iets gemakkelijker te maken. 

Maar deze therapie kost behoorlijk wat geld. En we hopen dat anderen ons hierin willen steunen, door een kleine bijdrage te doneren. Wij hebben hiervoor een 'crowdfunding' opgericht. Elke euro is meegenomen en wij hopen uiteindelijk met jullie hulp in 2024 verslag te kunnen doen van hoe deze therapie is verlopen.

Veel liefs van Darique, zijn ouders en zijn zusje Jennah.

 

Naar de crowdfundingspagina voor Darique op Doneeractie.nl

 

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau