E-mail aan verwanten en wettelijk vertegenwoordigers

01 augustus 2022

Beste verwant, wettelijk vertegenwoordiger,

In het nieuws vindt u regelmatig berichten over gebrek aan personeel. Dat geldt voor veel sectoren, zoals het onderwijs, de horeca, het openbaar vervoer en helaas ook voor de zorg. Ook bij Amerpoort hebben we hiermee te maken, vooral in de zomerperiode. Elke hulp, hoe klein ook, is dan van harte welkom. Daarover gaat deze mail.

Net als andere zorginstellingen, kampt ook Amerpoort met veel moeilijk vervulbare vacatures. Zeker in de zomerperiode is dat extra lastig, want medewerkers moeten ook op vakantie kunnen waardoor we vaker een beroep doen op invallers. Daarnaast heeft ook de opleving van corona op diverse plekken effect op de bezetting.

Iets betekenen

Deze zomer blijkt het ook erg lastig om voldoende invallers te vinden voor diverse plekken. Natuurlijk kijken teams onderling en breder binnen Amerpoort waar ze elkaar kunnen helpen. Veel teams staan er qua bezetting redelijk tot goed voor, maar er zijn ook teams die de roosters erg moeilijk rond kunnen krijgen.

In zo’n situatie kan het voorkomen dat u als familielid of nauw betrokkene benaderd wordt met de vraag of u iets kunt betekenen voor de locatie in kwestie. Uw rol is niet bedoeld om de zorg over te nemen, maar om de zorgmedewerkers, die zich enorm inspannen om goede zorg te blijven verlenen te ontlasten.

Wij vragen om begrip voor deze situatie en hopelijk wilt en kunt u een handje helpen als een team u daarover benadert. Natuurlijk stellen we het ook op prijs als u zelf contact opneemt met het team om te vragen of uw hulp nodig is.

Een goede zomer gewenst,
mede namens het management van Amerpoort

Marjolein Bolt
Raad van bestuur ​

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau